AFAD’dan Gümüşhane’ye Acil Kodlu Uyarı

Gümüşhane İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü(AFAD) tarafından acil kodu ile yayınlanan duyuruda yerel olarak kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.
Duyuruda, Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; 14 Temmuz 2024(Bugün) Pazar günü öğle saatlerinden sonra Gümüşhane’de yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi. Açıklamada yağış miktarının metrekareye 21 ile 50 kilogram/metreküp civarında olması beklendiği kaydedilerek ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının tedbirli olması istendi.
Gümüşhane Valiliğinden yapılan açıklamada ise etkili yağışın 2 gün süreceği kaydedilerek; yerel olması beklenen kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara karşı dikkatli olunması istendi.
14 Temmuz Pazar(bugün) saat 13:00 ila 22:00 saatleri, 15 Temmuz Pazartesi(Yarın) ise 12.00 ila 19.00 saatleri arasında görülmesi beklenen yağışlarla ilgili yapılan uyarıda, "Meteorolojik verilere göre devam etmekte olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Gümüşhane çevrelerinde yerel kuvvetli yağış şeklinde devam edeceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, dolu, yıldırım, heyelan, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı.