Gümüşhane Kent Konseyinde Seçim Heyecanı Sona Erdi; Yarışın Kazananı Belli Oldu

Gümüşhane Kent Konseyi seçimli olağan kongresi Gümüşhane Belediyesi Toplantı salonunda yapıldı. Seçimli olağan genel kurulun galibi mevcut Başkan Rüstem Demirağ oldu. Üçüncü tura kalan seçimlerde Demirağ 78 oy alırken Adem Varan ise 75 oyda kaldı. 6 oy geçersiz sayıldı.
Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’in de aralarında bulunduğu 185 delegenin katıldığı olağan kurulda yapılan konuşmaların ardından başkanlık seçimine geçildi. Üç adayın yarıştığı seçimin ilk turunda 171 oy kullanılırken mevcut Başkan Rüstem Demirağ 70 oy, Adem Varan 62 oy,  Elvan Sarı ise 33 oy aldı. 6 oy da geçersiz sayıldı.
Bu sonucun ardından “Kent konseyi başkanının seçimi için ilk oylamada üye tamsayısının üçte iki ve ikinci oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu aranır. İkinci oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için üçüncü tur oylama yapılır. Üçüncü oylamada en fazla oyu alan aday, başkan seçilmiş olur” maddesi gereği ikinci tura geçildi. Birinci turda herhangi bir adayın üçte iki çoğunluğun oyunu alamamasından dolayı ikinci tura kalan seçim öncesi başkan adayı Elvan Sarı geri çekildi. Çekilmenin ardından seçimde ikinci tur yapılmadan üçüncü tura geçildi.
Yapılan üçüncü tur seçiminde 159 delege oy kullanırken, 78 delegenin  oyunu alan Rüstem Demirağ kıran kırana geçen seçimi az bir farkla kazanarak bir kez daha Kent Konseyi Başkanlığına seçildi.
Kongre sonrası yazılı açıklamada bulunan Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ, Kazananın Gümüşhane olduğunu kaydederek, "Güzel Gümüşhane'mize hizmet etmeye devam çok şükür.. Şehrimizi kalkındırmaya, daha yaşanılabilir bir şehir yapmaya yemin ettik.. Rabbimiz doğru yoldan ayırmasın, memleketimize hizmetten geri koymasın. Bizim için Fetih sureleri okuyan, dua eden, destek veren, oy veren ve vermeyen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Geçmiş dönemde yaptığımız çalışmalar ile Gümüşhane Kent Konseyimiz şehrimizin önemli markası, dinamiği olduğu gibi, önümüzdeki dönemde yapacağımız çalışmalarla ülkemizin markası olacak." dedi.