Gümüşhane'de Tarımsal Yatırımlara Milyonluk Destek

Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında il ve ilçelerdeki yatırımcılar ve çiftçiler için onaylanan projelere ilişkin müjdeli haberleri paylaştı.
 “ Son 5 Yılın Tarım Yatırımcısına Yapılan En Yüksek Desteği Gümüşhane’miz İçin Aldık”
 Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı dahilinde Gümüşhane il ve ilçelerinde yatırımcılar ve çiftçiler adına onaylanmış en yüksek miktar ve sayıdaki projelerin yatırımcılara ve Gümüşhane’ye hayırlı olmasını dileyen vekil Küçük, “Kırsal ekonomik yatırım kapsamında kuru meyve, pestil, hayvancılık ve balık yetiştiriciliği alanlarında toplam 12 proje onaylandı. Bu proje tutarları toplamda 103.205.218 TL olup, yatırımcılar toplamda 51.602.609 TL hibe almaya hak kazanmışlardır” diye konuştu.
Ayrıca altyapı yatırımları kapsamında 10 adet çiftçi ve bireysel sulama alanında 4 adet çiftçi tarafından sunulan 8.743.813 TL tutarında 14 projenin de onaylandığını belirten Küçük,  yatırımcıların toplam 4.371.906,65 TL hibe almaya hak kazandıklarını kaydetti.
Projeler sayesinde şehrin yeni istihdam kaynakları kazandığını söyleyen Küçük, “Projelerin hazırlanıp onaylanması sürecinde destek olan başta Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’ya, AK Parti milletvekilimiz Celalettin Köse’ye, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bürokratları ve çalışanlarına, başta Ticaret Odası başkanımıza ve oda başkanlarımıza teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bu destek sayesinde yeni ekmek kapılarının açılması ve iş istihdamı sağlanacağından dolayı mutluluğumu belirtmek istiyorum” dedi.