Gümüşhane’den GÜM-TEK Derneğine Büyük Destek

Gümüşhaneli Teknik Meslek Mensupları Derneği (GÜM-TEK) kurulalı kısa bir süre olmasına rağmen hızla büyümeye devam ediyor. Türkiye’nin birçok şehrinden üyesi olan dernek Gümüşhane’de yaptığı programla bünyesine çok sayıda hemşehri meslektaşını kattı. 
Gümüşhane İl Temsilcisi Mimar Emine Korkut Yüce’nin yönetiminde bulunan Orman Mühendisi Ahmet İkbal Pir ve Elektrik-Elektronik Mühendisi Bilal Sevim’le birlikte yaptıkları organizasyon New Gümüş Otel’de gerçekleşti. 
Dernek Başkanı ve yöneticilerinin de İstanbul’dan katıldığı programa ilgi hayli yoğundu. İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi, Mimarlar Odası İl Temsilcisi, Belediye Meclis Üyeleri, Üniversiteden öğretim görevlileri ve çeşitli kamu kurumlarında görevli şube müdürü ve yöneticileriyle birlikte ve özel sektörde görev yapan 60 civarında meslektaşın katıldığı program, kahvaltının ardından konuşmalarla devam etti.
Programın açılış konuşmasını yapan GÜM-TEK İl Temsilcisi Emine Korkut Yüce, Gümüşhane’de Teknik Meslek Mensupları olarak böyle bir birlikteliğe ve kurumsal bir yapıya ihtiyaç olduğunu ve GÜM-TEK Derneği olarak da bu boşluğu doldurmayı amaçladıklarını ifade ederek katılımlarından dolayı meslektaşlarına teşekkür etti.
GÜM-TEK Dernek Başkanı Tuncay Akçay ise meslektaşlarının büyük bir teveccüh gösterdiği böylesine yoğun bir katılımdan dolayı il temsilciliğine teşekkür ederek kurulalı 4 ay gibi kısa bir zaman olmasına rağmen yoğun bir faaliyet süreci geçirdiklerini, Eylül ayıyla birlikte çalışmalarına hız verdiklerini ve faaliyetlerini bir bir gerçekleştirdiklerini belirtti. 
Özellikle üniversitelerin teknik bölümlerinde okuyan öğrenciler için eğitim desteği kapsamında burs çalışması yaptıklarını ve 56 öğrenciye kişi başı 8 bin TL olmak üzere toplam 448 bin TL destek sağlayacaklarını söyleyen Akçay, teknik eksende planladıkları faaliyetlere de başladıklarını ve her ay düzenli olarak bu çalışmaların yapılacağını aktardı. 
Programda söz alan Belediye Meclis Üyesi İç Mimar Alper Celil Varan da GÜM-TEK Derneğinin Gümüşhane için önemli bir boşluğu dolduracağını ve bu bağlamda mesleki katkısının yadsınamayacağını ifade ederek kendisinin de üyelik formunu doldurduğunu ifade etti. 
Belediye Meclis Üyelerinden Mimar Merve Kullukçu Köprülü ise Gümüşhane’deki bu birlikteliğin kurumsal bir yapı çerçevesinde kıymetli olduğunu ifade etti.
Gümüşhane Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Harita Mühendisi Recep Özdener de yaptığı konuşmada derneğin çalışmalarının hayırlara vesile olmasını dileyerek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. 
Gürmen Mühendislik sahibi Elektrik-Elektronik Mühendisi Muammer Gürmen ise özellikle üniversite öğrencilerine mesleki gelişimlerinin yanı sıra, iş hayatlarında ihtiyaç duyulan her türlü iş gücüne yönelik çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti. 
Konuşmaların ardından dernek üyelerine üye kartlarının takdiminin yapıldığı program sonunda İl Temsilcisi Emine Korkut Yüce, ev sahipliklerinden dolayı New Gümüş Otel işletme sahibi Zafer Kumaş’a teşekkür etti.