Gümüşhane’nin İlk Onkoloji Uzmanı Göreve Başladı

Gümüşhane Devlet Hastanesinde vatandaşların çevre illerde kemoterapi tedavilerine son vermek için kurulan Kemoterapi ünitesinin ardından şehrin ilk Tıbbi Onkoloji Uzmanı da atandı.

Son yapılan atamalarla Gümüşhane’ye atanan Tıbbi Onkoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ahmet Ünsal, görevine başlayarak önceki aylarda kurulan kemoterapi ünitesini faaliyete geçirdi.

Kanser tanısı alan hastaların tedavi süreçleri ve takip planları konusunda hizmet veren tıbbi onkoloji, aynı zamanda kanser riski taşıyan bireyler için kanser taramalarının gerçekleştirildiği ve kanserden korunma konusunda da detaylı bilgilendirmelerin yapıldığı bir bölüm.

Gümüşhane Devlet Hastanesi Tıbbi Onkoloji bölümünde hastaların tedavi sürecinde kişiye ve hastalığa özgü olarak kanserli hücrelerin öldürülmesini, çoğalmalarını durdurmayı ve yayılmalarını engellemek amacıyla kemoterapi, hormon tedavisi, hedefe yönelik tedaviler ve immünoterapi gibi çeşitli tedavi yöntemleri kullanılacak.

Onkoloji hastalarının yaşam kalitesini artırmak ve hastalıklarının nüksetmesini önlemek için hastalarla uzun süreli takip ve bakım planları da oluşturulacak bölümde hasta kayıtları alınmaya başlandı.

Uzm.Dr. Ahmet Ünsal kimdir?

2013 yılında Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Aralık 2014 yılında başlamış olduğu İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahiliye ihtisasını 2019 yılı Ocak ayında tamamlayarak Mart 2019’da Devlet Hizmet Yükümlüğü kapsamında  Gümüşhane Devlet Hastanesine İç Hastalıkları branşında Uzman Tabip olarak atandı. 2021 yılında İstanbul Eyüpsultan Devlet Hastanesinde İç Hastalıkları uzmanı olarak kısa bir dönem çalıştıktan sonra yine 2021 yılında İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Tıbbi Onkoloji Kliniğinde yandal asistanı olarak göreve başladı. Temmuz 2024’de Tıbbi Onkoloji uzmanı ünvanı alarak Devlet Hizmet Yükümlülüğü kapsamında yine Gümüşhane Devlet Hastanesine atandı. Halen aynı hastanede görevine devam etmektedir.