Gümüşhane'ye Yeni Bir İlçe mi Geliyor?

ArzularKabaköy’e bağlanmak için sandığa giden merkeze bağlı Yitirmez Köyü, sandıktan çıkan yüzde 95,52 oranında ‘evet’ oyuyla beraber Beldeye bağlandı.
Gümüşhane’nin Merkeze  bağlı Yitirmez Köyü halkı, 5393 Sayılı Belediye Kanunu 8. Maddesi’ne göre Arzularkabaköy Beldesine katılmak için referanduma gitti. Referandum sonucunda sandıktan %95,52 gibi yüksek bir oranla ‘evet’ çıkarken, Yitirmez köyünde yapılan oylamanın ardından Belediye meclisi olağan üstü toplantısında oy birliği ile katılım talebi onaylandı.
Arzularkabaköy Belediye başkanı Çetin Rıza Tanış, Gümüşkoza’ya yaptığı açıklamada referandum sonucunu ilçe olma yolunda bir adım olarak değerlendirdi. Referandumla birlikte büyüyen belde için daha fazla çalışacaklarını belirten Başkan Tanış, “Belediye hizmetlerini ön plana çıkarmak ve bu hizmetlerden yararlanmak isteyen Yitirmez Köyü halkımız beldemize bağlanmayı talep etti. Tabi biz de bu talebi görmezden gelemezdik. Tabi bunlar bir anda olan şeyler değil, uzun yıllar süren çabalarımız ve görüşmelerimiz sonucunda referanduma gittik. Yitirmez Köyü halkı da büyük bir teveccüh göstererek sandıktan %95,52 ‘evet’ oyu çıkardı. Bu günden itibaren Yitirmez köyü, beldemizin bir mahallesi oldu ve biz şimdiden hizmete başlayacağız ama resmi olarak 1 Ocak 2025 tarihinde bize devredilecek. Harmancık ve Yeniyol gibi beldemize bağlanmak isteyen köyler için de görüşmeleri sürdüreceğiz. İnşallah Beldemizi güzel bir ilçe yapacağız” diye konuştu.
GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ
Bölgedeki huzuru sağlamak ve gelişim alanları oluşturmak için gece gündüz demeden çalışacaklarını kaydeden Başkan Tanış, “Yitirmez Köyü’nün katılımıyla büyüyen beldemizin, gelecekte ilçe olmamız adına önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Önceliğimiz olan bölgemizdeki huzuru tesis etmek için çok önemli olan bu birleşme beldemizin ilçe olma yolunda, yeni gelişim alanları oluşturmak ve hemşerilerimize daha iyi hizmetler sunmak içinde oldukça önemli. Bu birliktelik için emeği geçen Valimiz Alper Tanrısever’e, Yitirmez Köyü Muhtarı Kemal Yıldız’a, Belediye Meclis Üyelerimize, Beldemiz ve Yitirmez köy halkına desteklerinden ötürü şükranlarımızı sunuyorum” ifadelerini kullandı.