İl Genel Meclisinden Kürtün Ziyareti

Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Av. Eşref Balki ve İl Genel Meclisi üyeleri Kürtün ilçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

İlk olarak Örümcek Ormanları'nda yer alan doğa harikası Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkını ziyaret eden heyet ardından Çıkrıkdüzü Yaylası ve Kabaktepe Şehitliğini gezdi, tüm şehitler için dua etti.
Ziyarette yaptığı açıklamada şehitlerin vatan için yaptıkları fedakarlıkların her zaman hatırlanması gerektiğini vurgulayan İl Genel Meclisi Başkanı Av.Eşref Balki, “Kabaktepe Şehitliği, bu toprakların bağımsızlığı için canlarını feda eden kahramanlarımızın hatırasını yaşatıyor. Bugün bizlerde aziz şehitlerimizi anmak için bu ziyareti gerçekleştirdik. Bu vesileyle de vatan için canlarını veda eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum” diye konuştu.
Başkan Balki, şehitlerin hatırasını gelecek nesillere aktarmak adına Kabaktepe Şehitliği'nin korunması ve düzenli olarak ziyaret edilmesinin önemine dikkat çekti.
Gümüşhane'nin doğal güzellikler ve turizm potansiyeline de dikkat çeken Balki, “Bu eşsiz doğal ve tarihi alanların tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması için üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Bu doğrultuda ilimizdeki turizm değerlerini daha fazla ön plana çıkarmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
Başkan Balki ve Meclis üyeleri programın ardından Kürtün Kaymakamı Nur Yalçınkaya'yı ve Kürtün İlçe Özel İdare Müdürü Mahir Küçük'ü ziyaret etti.