SP Yerel Seçim startını verdi
Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Av. Akın Demir, yerel seçimler öncesi düzenlediği basın toplantısıyla ilk belediye başkanı adayını kamuoyuna tanıttı.
Toplantıda gündeme dair açıklamalarda bulunan İl Başkanı Demir, Saadet Partisi Gümüşhane İl Teşkilatının ilk adayının Kürtün Belediye Başkanlığı için belirlenen Mehmet Yılmaz olduğunu söyledi.
“Vatandaşın boynuna sarılmak, yanında oturup çay içmek gönül belediyeciliği değildir”
Genel seçimlerin sanal gündemler üzerinden kazanıldığını iddia eden Başkan Demir, “İktidar partisinin gönül belediyeciliği adı altındaki söylemlerinin yapılan çalışmalarla zıt kutuplarda ilerliyor. Yerelde hizmet edebilecek, hizmet odaklı gönül belediyeciliğinden ziyade, hizmet belediyeciliğini esas alan anlayış üzerine bir perspektifle yola çıktık. Gümüşhane’de şehrin farklı noktalarına “gönül belediyeciliği”, “gönüllere dokunduk” gibi söylemler yazılıyor. Lakin gönül belediyeciliğini karıştırıyorlar. Vatandaşın boynuna sarılmak, yanında oturup çay içmek, gönül belediyeciliği değildir. Gönül belediyeciliği hizmet belediyeciliğinden geçer. Önce vatandaşa hizmet götürürsün, vatandaşın sorununu çözersin. Vatandaşın içme suyu sorununu, yol sorununu çözersin, belediyecilik anlamında beklentilerine cevap verirsin. Bu beklentiler üzerinden insanların gönlünü kazanırsın. Bizde ise tam aksine az önce ifade ettiğim örnekte de olduğu üzere; vatandaşın cenazesine gitmek, düğün merasimine katılmak, oturup bir yerde çay içmek veyahut da bir öğrencinin başını okşamak gönül belediyeciliğiymiş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu algı üzerinden hizmet belediyeciliği ikinci plana atılıyor. Bu bağlamda biz Saadet Partisi'nin Milli Görüş hareketinin belediyeler üzerinden ve mahalli seçimler üzerinden iktidara gelme serüvenini de iyi bilen teşkilatlarından olarak öncelikle hizmetle insanların sorununu çözeceğiz. Hizmetle insanların yaşam kalitesini yükselteceğiz. İnsanların gönlünü kazanacağız anlayışı üzerinden hizmet belediyeciliği anlayışıyla bir perspektifle yola çıktık” dedi.
“Gümüşhane'de Saadet Partisi olarak seçim startını bugün itibariyle vermiş bulunuyoruz”
Kürtün İlçesi belediye başkan adaylarının ilçe esnaflarından Mehmet Yılmaz olduğunu açıklayan Başkan Akın Demir, “Gümüşhane'nin Giresun sınırına yakın olan, kent merkezinden kopuk, “gerekli yatırım ve desteği alamıyor” gibi eleştirilere de konu olan Kürtün İlçemizin adayını sizlere arzla birlikte Gümüşhane'de Saadet Partisi olarak seçim startını bugün itibariyle vermiş bulunuyoruz. Önümüzde yaklaşık bir 6-7 aylık bir zaman var. Diğer ilçelerimizin ve merkez adayımızı ilerleyen günde duyurarak “biz de bu seçimde varız iddialıyız’ sloganıyla beraber güçlü bir şekilde seçimde kendimizi göstermeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.
“Belediye başkanlığı mahalli idarelerde en önemli birimdir”
Kürtün ilçesinde geçmiş yıllarda siyasi görevler aldığını hatırlatan SP Kürtün Belediye Başkan Adayı Mehmet Yılmaz ise “1952 yılında Kürtün'ün Yukarı Uluköy Köyünde doğdum ilk ve ortaokula Kürtün'de tamamladım. Lise eğitimimi 1969 yılında Gümüşhane Lisesi'nden mezun oldum. Tabii bizim lisede okuduğumuz yıllarda Bütün ilçelerin Bayburt dahil lise öğrencileri Gümüşhane'de eğitimini tamamlıyorlardı. Biz de o dönem eğitimimizi tamamladık. Hatta yani öğrencilik yıllarımda hatırladığım Gümüşhane'de elektrik yoktu biz o yıllarda okurken. Jeneratör elektrik verilirdi. Gece saat on birde keserdiler ve lamba yakardık. Bu süreçten sonra iki bin yirmi dört mahalli idareler seçimi şu anda fiilen hemen hemen başlamış durumda. Biz seçime henüz fazla zaman olmasına rağmen erken başlayıp seçmenlerimizle irtibat kurma fırsatını yakalamak ve onlarla iyi bir ilişkiler kurarak sonuca koymak gerekiyor. Kürtün ilçesi 1969 yılında belediye 1990 yılında da ilçe oldu. O dönemlerde ben iki dönem 1994-1989 mahalli seçimlerinde İl Genel Meclis Üyesi seçildim. İlçenin kurulma aşamasında fiilen ve iktidar partisi mensubu olarak bu işin içerisinde oldum ve belediye başkanlığı görevini orada daha iyi tanıma fırsatım doğdu. Belediye başkanlarının olağanüstü yetkileri olduğunu ve o dönemde çalıştığım iki tane belediye başkanıyla beraber o ilçenin kurulmasında epey hizmetler yaptık. Belediye başkanlığı mahalli idarelerde en önemli birimdir. Bir memlekete hizmet etmek için belediye başkanının yani belediye başkanlığının gücünün ne kadar olduğunu eğer o hizmeti yapmak isterse yapacağını, yapmak istemezse de o beldeye hiçbir fayda getirmeyeceğini fark ettim” diye konuştu.
“Belediye başkanında yetenek yoksa hizmet yapma şansı yok”
Kürtün'de yaklaşık 3 bin seçmen olduğunu ve kullanılanın ortalama oyun 2 bin 500 dolaylarında olduğunu ifade eden Yılmaz, “Tabii büyük ölçüde bu seçmenin bir kesimi ekonomik olarak durumları iyi olmayanlar. Bir kısmı da özellikle belediye imkanlarından istifade etmek isteyenlerden oluşuyor azınlık bir kesim ise proje görmek istiyor. Zaten halkın büyük bölümü eğitimini tamamlamak için ya da çocuklarını iyi okullarda okutmak için şehir dışına gidiyor. Belediye başkanı olmasa bile ilçede hizmetler devam eder düşüncesi yanlış. Yani kaymakam var, Tarım ilçe müdürü var ya da İlçe Milli Eğitim Müdürü var diyorlar. Ama eğer koordineli bir çalışma belediye başkanı tarafından yapılmıyorsa hiçbir hizmetin yürüme şansı yok. Ben Kürtün’ün yaklaşık kuruluşundan bugüne kadar oradaki yapılan hizmetleri ve çalışmaları yakinen takip eden bir kişiyim. Belediye başkanı eğer bir şeyi yapmak isterse ve kendisinde öyle bir birikim ya da yetenek yoksa hizmet yapma şansı yok” dedi.
“Ne yapılmış, nereye getirilmiş ve hangi işler yanlış yapılmış ve bu harcamaların hesabını soracağız”
Ben belediye başkanı seçilirsem yaptığım çalışmaları yılda en az bir veya iki sefer bir bilgi vereceğim diyerek şeffaf belediyeciliğin önemine değinen Yılmaz, “Belediye başkanı istişare ve ortak akılla memleketin sıkıntılarını giderebilecek ve dünyanın değişiminde de Türkiye'nin ne şekil bir değişim gösterdiğini fark edip kendi ilçesinde de o değişimlere ayak uyduracak hizmetler yapması gerekir. Ama bu fırsatı biz yakalayamıyoruz. Halkın Gümüşhane’de bakalım, seyredelim de deme şansı yok. Biz bu işleri aşabilmek için bir hazırlık yaptık. Hazırlığımız şu; bugüne kadar geriye doğru on yıllık çalışmaları tespit ettik. Ne yapılmış, nereye getirilmiş ve hangi işler yanlış yapılmış ve bu harcamaların hesabını soracağız. Tirebolu'dan itibaren Ağrı Doğubayazıt’taki Gürbulak Sınır Kapısına kadar bütün şehirlerin içerisinden devlet karayolu geçiyor. Kürtün'de ise sadece tek şeritli bir yol var. O yolunda her İki tarafına araçları park ettiriyorlar ve ortasından araba geçme şansı yok. İki tane vatandaş mesela bundan birkaç yıl önce bu yanlış uygulama sebebiyle trafik kazası geçirerek hayatını kaybetti. Belediye Başkanı bu sıkıntıyı görerek bu işin nasıl çözüleceği konusunda bir fikir beyan etmediği gibi esas görevinin bu olduğunu bile bilmiyor. Belediyelerin koordineli çalışma içerisine girmediği hiçbir hesapta hizmet yapma şansı yok. Eğer vatandaşımız bize teveccüh gösterirse biz de elimizden gelen hizmetleri ülkemiz için yapmaya kararlıyız” ifadelerini kullandı.
Haber: Zeynep KAYA