Kelkit-Şiran Arasında Uygun Bir Alana OSB Kurulması Avantaj Olur

Gümüşhane, 2. Organize Sanayi Bölgesinin 6’nci bölge teşviklerinden yararlanılabilen ve ayrıca arazi yapısı açısından sorunsuz olan Kelkit-Şiran arasına kurulmasını istiyor.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya platformları üzerinden yaptığı çağrıyla, vadi milliyetçiliği yönetim tarzından vazgeçilerek şehrin bütününü ele alan bir yönetim tarzı sergilenmesini isteyen Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ, Kelkit ve Şiran Belediye Başkanlarının devreye girerek bir an önce OSB’nin kurulmasını talep etmişti.
Konuyla ilgili bir açıklamada Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Ayaydın’dan geldi. Ayaydın, İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane Şubesi tarafından düzenlenen “Şehir Sohbetleri” programında değerlendirmelerde bulunarak, bu yöndeki bir uygulamanın Gümüşhane ekonomisi için doğru bir hamle olacağını söyledi.
Gümüşhane ilinde faaliyet gösteren işletmelerin sorunlarını çözmeye yönelik fırsatların irdelendiği programda, Organize Sanayi Bölgesini yatırım teşvikleri açısından Şiran, Kelkit, Köse ilçeleri gibi avantajlı olan 6. Bölgeler yerine daha az avantajlı olan ve 5. Bölgede yer alan Merkez İlçede bulunduğuna dikkat çekildi.
Sohbet programında 2’nci OSB’nin Kelkit-Şiran arası uygun bir arazide yapılması gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Hasan Ayaydın, “Gümüşhane iş dünyasının canlanabilmesi için teşviklerden daha fazla yararlanması gerekiyor. Verilere göre Gümüşhane bu konuda bölgenin gerisinde. Gümüşhane doğu ve güneydoğu illerine göre geride. Mevcut OSB’mizin Merkez İlçede yer alması nedeniyle başta işgücüne yönelik maliyetlerin düşmesi sağlanacak” diye konuştu.
Her toplantıda Kelkit- Şiran arasında OSB olması gerektiğini vurgu yaptığını söyleyen Ayaydın, “Bir an önce bu yapılmalıdır. Gelişmişlik noktasında Merkez İlçe 3’ncü bölgede olduğu için teşvikler açısından OSB 5’nci grupta yer alıyor. Kelkit ve Şiran gelişmişlik noktasında 4’ncü bölgede yer aldığı için teşvikler noktasında 6’ncı gruba dahil. Haliyle arazi ve diğer teşvikler bakımından çok daha avantajlı” şeklinde konuştu.
Zigana Tüneli ile birlikte Torul’un cazibe merkezi olabileceğine dikkat çeken Ayayadın, “Özellikle Torul ile Tünel arasında yapılacak yatırımlar farklı bir anlamda avantajlı” ifadelerini kullandı.