Genelmüdür Taş ; Rize'ye Çıkarma Yaptı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü hemşehrimiz Nurettin Taş, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’ı  ziyaret etti.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’ı makamında ziyaret eden Genelmüdür Taş, Beraberinde Etüt ve Proje  Daire Başkanı İlyas Boztaş, Jeoloji Mühendisi Hüseyin Akkuş, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Serkan Savaş,  Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği ve Heyelan Araştırma ve Uygulama Merkezinden Prof. Dr. Arzu Fırat Ersoy ve Prof. Dr. Hakan Ersoy vardı. 

Ziyarette, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Rize ilimizde oluşabilecek yağmur ve eriyen kar suları nedeniyle ortaya çıkabilecek heyelan ve sel tehlikelerini önlemeye yönelik çalışmaları koordine etmek ve afet önleme ile mevcut çözüm önerilerini geliştirme konularında görüş alışverişinde bulunuldu. 

Ayrıca, Irmak yataklarının su seviyeleri ve debileri, ilin arazi durumu, il genelindeki yol ve ulaşım durumu ile ırmakların denizle birleşim noktalarında oluşabilecek sorunlarında ele alındığı görüşme çok verimli ve samimi ortamda gerçekleşti.