Muhammed Nayır Erzincan-i(K.S.) Son Yolculuğuna Uğurlandı

Gümüşhane’nin Çayırardı Köyünde doğan Şeyh Muhammed Nayır Erzincan-i(90) dün öğlen namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Çarşamba günü tedavi gördüğü hastanede gözlerini dünyaya kapatan Muhammed Nayır Erzincan-i Kendi yaptırdığı Hacı Muhammed Nayır camisinde öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazına Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Mustafa Sarıgül, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, vatandaşlar ve sevenleri katıldı.
Cenaze namazı öncesinde Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan İl Müftüsü Muharrem Gül ve oğlu Muhammed Maşuk Nayır, Muhammed Nayır Erzincan-i Hazretleri ile ilgili kısa birer konuşma yaparken Muhammed Nayır Hazretlerinin gök kubbede güzel bir seda bıraktığı dile getirildi.
Şahitlik ve helallik istenmesinin ardından İl Müftüsü Muharrem Gül tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası Muhammed Nayır Erzincan-i Hazretlerinin naaşı Erzincan Piri Sami Hazretleri mezarlığında toprağa verildi.
Erzincan-i Hazretlerinin Gümüşhaneli sevenleri de cenaze törenine eşlik ederken, Gümüşhane siyaseti ve bürokratından katılım gerçekleşmedi. Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ise cenaze öncesi taziye ziyaretinde bulundu.