Başkan Erdoğan’ın Girişimleri Gümüşgöze’li Gençleri Umutlandırdı

31 Mart seçimleri sonrası Kelkit’e bağlı Gümüşgöze belediye başkanlığına seçilen Celil Erdoğan, çalışmalarıyla takdir toplarken bir taraftan da gurbetçi hemşerilerin beldede ev sahibi olmaları için Çevre Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulundu.


Başkan Erdoğan; Çevre Şehircilik ve iklim değişikliği Bakanlığı toplu konut idaresi başkanlığına müracaata bulunarak “2006 yılında Belediyemiz ile İdarenizin ortaklaşa yürüttüğü Tarım köy projesi dahilinde yeterli başvuru yapılmadığı gerekçesiyle ilgi yazınız ile projenin iptal edildiği bildirilmiştir.

Ancak, aradan geçen 18 yıl dikkate alındığında Beldemiz nüfusu günden güne artmış ve beldemizde konut ihtiyacı had safhaya ulaşmıştır.

Bu çerçevede, Beldemiz Fatih Mahallesinde bulunan mülkiyeti hazineye ait olan 117 Ada 22 Parselde sosyal konut yapılarak beldemizde sosyal konut ihtiyacını karşılanması hususunda, gereğini bilgilerinize arz ederim diyerek konut ihtiyacının olduğunu” bildirmiştir. 

Belediye Başkanı Erdoğan’ın girişimlerini olumlu karşılayan belde halkı “yapılan girişimler çok geç kalınmış girişimlerdir. Keske yıllar öncesi bahse konu alan imara açılmış ve belde sakini hemşehrilerimiz  konut sahibi olsaydı da gençlerimiz belde dışına taşınmamış olsaydı” dediler.