Kelkitli Kadınlar Kültür Evi İstiyor

Hani siyasilerin her zaman dilinde olan bir söylem vardır. “Hanım kardeşlerimiz her şeyin en güzeline layıktır. Onlar Annedir, Abladır, Bacıdır, Her şeyden önemelisi Cennet Annelerin ayağının altındadır. 
Söylemde öylede gelin görün ki ilçemiz Kelkit’te gerçekte anneler bir kenarda sıkışmış en temel ihtiyacını dahi gidereceği bir yeri yoktur. Bazen otobüs beklerken, Bazen eşini, bazen çocuğunu bazen de gelecek bir misafirini beklerken, hep kuytu yerlerde, kaldırım üzerinde otururken, bazen de bir otomobil içerisinde sıkışmış beklerken görüyorsunuz.
Hani Anne kutsaldı, hani başımıza taç idi. Bu söylemlerden sıyrılıp biraz gerçekçi olmamız gerekirse Kelkit’te Ayşe anne, Fatma nine, yada Seher teyze bir alış veriş için sokağa çıktığında eve dönünceye kadar çok sıkıntı yaşıyor. Elini yüzünü yıkayacak bir suya ulaşmak bile onlar için çok zor.
Gelin bu sıkıntıyı çözmek için hiç bir şey bilmiyorsak yanı başımızda nüfus olarak bizden çok çok az olan Köse ilçemize bakalım Belediye orada kadına yönelik Kültür Evi yaparak tüm sorunları kökten çözmüş durumdalar.
Kelkit’te kadınların sadece alış veriş için sokağa çıktıklarında vakitlerini geçirebilecekleri sosyal alanları olsun istiyorlar. Bunun adı hanımlar kültür evi olur, Hanımlar Kıraathanesi olur, Sadece kadınların gidebileceği bir sosyal alanı oluşturulsun. İçerisinde kitap okuyabilecekleri, çay ve kahve içebilecekleri kadınların arkadaşları ile birlikte vakit geçirebilecekleri, kitaplar okuyup değerlendirme yapabileceği, sohbet edebileceği, spor ve yürüyüşten sonra dinlenebileceği mekânları olsun. Öyle lafta değil gerçekte kadın eli gözünün nuru ile üretilen buram buram Anadolu kokan ev yemeklerinin atıştırmalık olarak tüketilen ürünlerin içerisinde yer aldığı Kelkit’te bir ilk olma özelliğine sahip bir mekan olsun istiyorlar.