Kelkit Halkı Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ı Karşılamak Üzere Hazırlanıyor

Kelkit belediye başkanı Ünal Yılmaz’ın daveti üzerin belediye başkanlığına ait Nurettin Özdemir kültür evinde Aydın Doğan’ın İlçe ziyareti ile ilgili  istişare ve durum değerlendirmesinde  bulunuldu.


Mayıs ayının son günlerinde Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Kelkit sanayi ve ticaret odası başkanı Mustafa Daltaban ve Kelkit kaymakamlığı köylere hizmet götürme birliği müdürü Çetin Kaya tarafından İstanbul’da ziyaret edilen Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Kurban Bayramı sonrası Gümüşhane’ye geleceğini açıklanmıştı.

 Türk iş dünyasının önemli isimlerinden birisi olan Aydın Doğan’ın Kelkit’e geleceği  tarih öncesi Nurettin Özdemir Kültür evinde düzenlenen istişare toplantısında iş insanı Doğan Holding Onursal  başkana Aydın Doğan’ın 23 Haziran Pazar günü Kelkit’e geleceğini açıklayan Belediye  Başkanı Ünal  Yılmaz,”Pazar günü ilçemize teşrif edecek olan İlçemizin gururu, İş insanı, hemşehrimiz, emicemiz Sayın. Aydın Doğan’ı en iyi şekilde ağırlamak amacıyla İlçemizdeki STK, Sendikalar, Dernekler, Muhtarlar Dernek Başkanı ve Merkez Muhtarları, Merkez ve Köy Dernekleri, Oda Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri, Gazeteciler, Belde Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve İş İnsanları ile fikir alışverişinde bulundu” 
Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz’ın daveti üzerine yapılan istişare toplantısında Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın İlçeye 400-500 kişilik bir istihdam sağlamak üzere seramik fabrikası kuracağı bilgisini paylaştı.
Kelkit’e yapılacak yeni yatırımlar noktasında kapsamlı ve önemli bir toplantı gerçekleştirildiğini belirten Başkan Yılmaz;  Gümüşhane Ekspres’e yaptığı açıklamada ise, “Kelkitli vatandaşlarımızın istihdam ve işsizlik konularında mağdur olduklarını kendisine ilettik. Aydın bey konuştuğumuz ve kendisine ilettiklerimizi danışmanına tek tek not aldırdı. Aydın beye Kelkitli vatandaşımızın istihdam mağduriyetini dile getirdik. O da bir takım planlarını bizimle paylaştı” ifadelerini kullandı.Toplantıya Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz,Ak Parti Kelkit İlçe Başkanı Sadi Tüysüz,Kelkit Belediye Başkan Yardımcısı Seyit Tok,Deredolu Belediye Başkanı Ökkeş Alkan, Ticaret Odası Başkanı Mustafa Daltaban, Esnaf Odası Başkanı İbrahim Bingöl, Ziraat Odası Başkanı Ümit Türker, Kelkit Mahalle ve köy muhtarları derneği başkanı Muharrem Erdoğan, Kelkit Belediyesi Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.