ÖZENBAL Tadıyla Tüm Türkiye’de Tüketiliyor!

Kelkit’e bağlı Özen Köyü kırsalında uzun zamandır bal üretimi yapan Fatih Şahin, oğlu ve kardeşleri ile  Türkiye’nin dört bir yanına ÖZENBAL markasıyla bal satıyor.

Türkiye’nin organik tarım merkezlerinden birisi olan Kelkit ilçesine bağlı Özen köyü kırsalında arıcılık yapan Fatih Şahin ve oğulları ile birlikte ürettiği bal kovanı sayısını bin kovan’a ulaştırdı. Bal Üreticisi Fatih Şahin, “mesleğe başlamadan önce babasının İmam Olması nedeniyle Kelkit’in tüm köylerinde yaşadığını imam olan babası hangi köyde oda tüm aile olarak onunla birlikte aynı köyde yaşadı ve böylelikle de Kelkit’in çok köyünü dolaştığını bu vesileyle de güzel dostluklar kurduğunun altını çizdi.
Fatih Şahin Şirin İlçemiz Kelkit insanının çoğunu tanıma imkanına sahip imdir ancak askerlik sonrası 1992 yılı sonrası artık kendi işimi kurma durumundaydım babam gibi imam’lık mı yapayım diye düşünürken arıcılık yapmaya karar verdim, Ogün bu gün hiç ara vermeden sürekli bal üretiminde bulunuyorum.
Yaklaşık 33 yıldır arıcılığın içinde varım, bu işin içinde ilim var, bilim var, nasıl ki ilim öğrenmenin sonu yoksa bu işi öğrenmenin de sonu yoktur. Arıcılıkta öyle bir şey öğrendikçe öğreniyoruz. Kelkit’e 2 kilometre mesafede 33 yıldır aynı yerde bal üretimi yapıyorum, burada kara kovan balı üretiyoruz, kekik balı üretiyoruz, karabaş balı üretimi yapıyoruz, buranın balı reyhasıyla, kokusuyla çok güzel bir bal oluyor.
Burada balın dışında polen üretimi, ana kraliçe üretimi, kendi transferimizi kendimiz yapıyoruz.  Damızlık arılarımızın ırkı Belfaks’tır, saldırmaz doğaya çok uyumludur.
Tabi kıymetli bal tüketicisi dostlarımız bize ulaşmaları için 0532 5159833 numaralı telefonu aramaları yeterlidir. Her zaman elimizde balımız mevcuttur. Bu yılın hasadını 45 gün sonra yapacağız, tabi burada sorunlarımızda var onların başında su sorunumuz geliyor.   Onu da Kelkit belediye başkanımız Sayın Ünal Yılmaz’dan rica ediyoruz, Su borularını biz karşılayalım başkanda sadece bize kepçe yardımında bulunsun,  ona çok çok dua ederiz. 
Biz bir markayı burada üretiyoruz bizim balımız dünyaca ünlü Anzer balından daha kaliteli olduğunu iddia edebilirim dünyada Kelkit balını tutacak bal yoktur.  Yalnız şu kavak ve söğütlerin üzerine düşen kudret balı düşmese onu arı getirdiğinde kaliteyi olumsuz etkiliyor yoksa bizim balımız dünya markasıdır “ifadesinde bulundu. 


Bu yıl yaklaşık 45 ton bal hasadı yapmayı planlayan Fatih Şahin, “ürettiği balları Türkiye’nin her tarafında pazarladığını ve özel müşterileri olduğunu, onlarında taleplerine yetişmek için sürekli siparişler alıyoruz,
.
Bizim bölgede Bilimsel araştırma ve tespitlere göre 137 endemik bitki türü bulunuyor.  Kelkit yaylalarında yaptıkları arıcılık faaliyetinin organik olması nedeniyle kovanda en fazla kekik ve çiçekten oluşan bal bulunmaktadır.

Bal üretimi yaptıkları bölgede hiçbir tarımsal faaliyet bulunmadığını hatırlatan Şahin,  “tarımda makineleşme, yeryüzü şekillerinin elverişsiz oluşu ve göç nedenleriyle boşalan dağların “organik arıcılık” için fırsata döndüğünü ancak Bal sektörünün özelikle son yıllarda suistimale varan yanlış bilgilendirmeler nedeniyle ciddi bir güven kaybına uğradığını dile getirdi. Fatih Şahin, kendi kovanlarının tamamen sanayi tesislerine, yollara, yerleşim yerlerine uzak konaklama alanında olduğunu vurguladı.

Önceki yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda Kelkit havzasında 137 endemik bitki türü olduğunun tespit edildiğini hatırlatan Şahin, Kelkit’in endemik bitki çeşidinin çok sayıda ülkeden fazla olduğu unutulmaması gerektiğini kaydetti.

Yine aynı araştırmada Kelkit bölgesinde 427 çeşit ballı bitki tespit edildiğini de vurgulayan Şahin, bu kadar olumlu etmenin bir araya geldiği bir noktada bal üretmek bize düşüyor, tadını tatmakta siz kıymetli hemşerilerimize düşmektedir” ifadesinde bulundu.