Kelkit’te Kahvehane İşletmecileri Çay Fiyatlarına Zam İstiyor

Yaklaşık 1 yıldır zam almayan esnafın 1 bardak çayın fiyatına zam beklediğini söyleyen Kahveciler, “Taze çaya ve asgari ücrete iki defa zam geldi. Çaycılar neredeyse 1 yıldır eski fiyattan satış yapıyor. Kiralar almış başını gidiyor. Çay zammı artık kaçınılmaz oldu, çay ocağı ve kahvelerde eşit olsun diye 1 bardak çayın fiyatı artık 10 lira olsun istiyoruz. 
Kahvehane işletmecisi Enver Özdemir  “Sürekli artan enflasyon karşısında mevcut fiyatların esnafı zarara uğrattığını çay Ocaklarında 5 TL olan bir bardak çayın çay ocağı ve kahvelerde en az 10 TL olmasını istiyoruz.
Esnafın aylardır zam istediğini söyleyen Enver Özdemir, “En son geçen yaz zam istemiştik. Çay Ocaklarında 3 TL idi kahvelerde 3 liraydı, o zaman 2 zamla, fiyatlar 5 TL olarak güncellenmişti. Neredeyse 1 yıla yakındır zam almıyoruz, bunu üstüne asgari ücrete hem ara zam hem yılbaşı zammı geldi. Taze çaya 2 defa zam geldi, hiçbir şeyin fiyatı yerinde durmuyor ki, esnaf nasıl zam istemesin? ifadesinde bulundu.

Esnafa destek çağrısında bulunan; Özdemir, “Esnaf zaten zam taraftarı değil mecbur kalmasa zam istemez. Bir de şöyle bir durum var; büyük kafeteryalarda 1 bardak çayın fiyatı 10-15 TL arası değişiyor. Küçük esnafta ise şu an 10 TL. Yeni zamla çay ocağı ve kahvelerde 10 TL’lik teklif verdik, rekabet olmasın diye eşit olsun dedik. 
Kahveci Esnafı gerçekten çok zor durumda, esnafa destek için tostumuzu çayımızı küçük esnaftan içerek destek olalım” ifadesinde bulundu.