Gümüşhane Esnafının Kazancı, Yabancı Öğrenciler Sayesinde Yükseliyor

Türkiye genelinde olduğu gibi Gümüşhane’de de tartışılan yabancı öğrenci gerçeğine Gümüşhane Esnaf ve Sanatkârlar Birliği Başkanı Yasin Zengin farklı bir açıdan yaklaştı. Zengin yaptığı açıklamada Gümüşhane esnafının yabancı öğrencilerden memnun olduğunu söyledi.
Gümüşhane Esnaf ve Sanatkârlar Birliği Başkanı Yasin Zengin, Yabancı Uyruklu Öğrenciler Hakkında Açıklama Yaptı
Gümüşhane Üniversitesi bünyesinde Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yabancı öğrencilere sürekli olarak başta Türkçe olmak üzere sürekli eğitim veriyor.
Üniversite eğitim öğretim yılı dışında özellikle tatil döneminde kentte barınmaya devam eden yabancı uyruklu öğrencileri esnafın da yüzünü güldürüyor. Yaz mevsiminde başta gurbetçinin gelmesiyle hareketlenen şehirde giderek artan yabancı uyruklu öğrenciler kent esnafına sağladığı katkının yanı sıra gönül elçiliği de yapıyor.
Gümüşhane Esnaf ve Sanatkârlar Birliği Başkanı Yasin Zengin konuyla ilgili Gümüşkoza’ya açıklamalarda bulundu.
“Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Ekonomik Anlamda Fayda Sağlıyor”
Zengin, yabancı uyruklu öğrencilerin ekonomik anlamda fayda sağladığını belirterek, “Gümüşhane esnaf temsilcisi olarak yabancı öğrencilerin maddi ve manevi açıdan olumlu yansımasını, gözle görülür biçimde yansımasını görüyoruz’’ dedi.
Zengin, üniversite bünyesinde 2 bin civarında öğrencinin olduğunu, bu durumun daha da yükselmesinin Gümüşhane gibi pazar çeşitliliği az olan bir şehrin ekonomik döngüsünü katkı sağladığını, aynı zamanda güçlendirdiğini vurguladı.
Milletlerin ekonomik kalkınmalarında, sahip oldukları sosyal değerlerin öneminin en azında ülkemizde kale alınacak bir biçimde değerli olduğunu belirten, Zengin “Bu gerçeklere bağlı olarak esnafımıza yarar sağladığını görebiliyoruz” ifadelerini kullandı.
“Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Alış Verişleri, Esnafa Artı Değer Olarak Katkı Sağlıyor”
“Ekonomide artı değer sıfır birlerle açıklandığında, iktisadi anlamda büyük bir potansiyele sahiptir” Zengin, “Ülkemizde tasarruf alanında yapılan tedbirler esnafı zorlasa da bu durumun yabancı uyruklu öğrencilerin alışverişleri, esnafa artı değer olarak katkı sağlıyor. Bu döngü esnafımıza ve vatandaşımıza hissedilir derecede yansıyor. Gümüşhane özelinde giyim, ulaşım ve gıda alanlarında yapılan alış verişler ekonomiye canlılık katıyor” diye konuştu.
Zengin, “Esnaf açısından değerlendirirsek rakam ne kadar küçük olursa olsun artı değer olgusunda değerlendirdiğimizde bu durum ekonomik açıdan önemli bir potansiyeldir. Dövizin ekonomide varlığı esnafı günlük ve aylık cirosunu yükseltir” şeklinde konuştu.