Kelkit ve Bölgede "Nörovirüs" Salgını

Kelkit ve Bölgede son zamanlarda yaygın olarak baş ağrısı, bulantı, kusma, ishal belirtileriyle doktora başvurular artınca, bu bir salgın mı sorusu sorulmaya başladı.
Doktor ve eczacılardan alınan bilgilere göre son zamanlarda bu şikayetlerle gelen hasta başvurularında yüzde 40 oranında artış var. Öyle ki bazen bir ailede hemen hemen bu hastalığı geçirmeyen yada belirtileri az da olsa göstermeyen yok. Uzmanlar bunun bir "Nörovirüs" salgını olduğunu belirtiyorlar.
 
Nörovirüs Nedir?
 
Norovirüs çoğunlukla enfekte olmuş su ve gıdalarla bulaş gösteren ve halk dilinde ”mide gribi” olarak adlandırılan bir virüstür. Norovirüslerin yayılma hızları oldukça yüksektir. 
 
Norovirüs Belirtileri Nelerdir?
 
Genelde üşütme ike karıştırılabilecek halsizlik, baş-boğaz agrısı, burun akıntısı, eklem ağrısı, bulantı kusmayla başlayan sonrasında ishale dönen belirtilerle kendini gösteren "nörovirüs",virüs etkenle maruz kaldıktan yaklaşık 1-2 gün sonra belirti göstermeye başlar.Genellikle bu belirtiler virüsü almış kişilerde 1-4 gün seyredebilmektedir.
 
Norovirüs Tedavisi
 
Norovirüs enfeksiyonlarında tedavisiz iyileşen kişiler olmakla beraber kişinin biyolojik ve fizyolojik durumuna göre tedavi süreci gerekebilmektedir. Özellikle ilerleyen yaşlarda ve çocukluk çağında, hamilelik durumlarında ve bebeklerde aşırı kusmaya bağlı vücutlarında sıvı kaybı oluşabilmektedir. Bunun için bol bol sıvı tüketilmelidir.