Direniş Çadırı Gümüşhane'den 'Vanaları Kapatın' Çağrısı

Gümüşhane’de Direniş Çadırı isimli sivil inisiyatif tarafından İsrail ile Türkiye arasında ki petrol ilişkisinin tamamen kesilmesi için bugün 15 Temmuz Zafer Meydanın da basın açıklaması düzenlenecek.
Gümüşhane Direniş Çadırı, Gazze'deki insani krize dikkat çekmek amacıyla yeni bir eylem çağrısı yaptı. Son olarak geçtiğimiz Mayıs ayında İsrail ile devam eden petrol ilişkilerinin tamamen kesilmesi için eylem yapan Gümüşhane Direniş Çadırı, bugün aynı konuyu gündeme taşımak için yeniden toplanıyor.
Düzenlenecek olan basın açıklaması hakkında sosyal medyada yayılan afişte, Azerbaycan'ın İsrail'e sattığı petrolün Türkiye üzerinden taşınmasına dikkat çekilerek, "Vanaları Kapatın" sloganı öne çıkarıldı. Yapılacak olan açıklama ile birlikte Türkiye'deki şirketlere de çağrıda bulunulacak. 
1 Eylül Pazar günü (bugün) saat 18.00'da Zafer Meydanı'nda toplanacak olan eylemciler, hem Gazze'deki sivillere yönelik şiddeti kınayacak hem de Türkiye'nin bu konudaki rolünü sorgulayacak. Eylemciler ayrıca, Azerbaycan'daki SOCAR ve Türkiye'deki BOTAŞ şirketlerini hedef alarak, İsrail'e yapılan petrol satışının durdurulmasını talep edecek. 
Eylem çağrısı yapan grup, Türkiye'nin İsrail'e yönelik enerji işbirliğini durdurması ve Gazze'ye insani yardım konusunda daha aktif rol alması gerektiğini savunuyor.