Büyük Fikir Adamı Dilaver Cebeci, Doğduğu Topraklarda Anıldı; “Yolu Yolumuzdur”

Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük ve beraberindeki heyet şair ve yazar Dilaver Cebeci’nin baba ocağını ziyaret etti
Köy ziyaretleri programı kapsamında, Kelkit İlçesi Dayısı köyünde Dilaver Cebeci’nin doğduğu evi inceleyen Küçük ve beraberindeki heyet,  2008 yılında vefat eden şairin ruhu için Kuran-ı Kerim okuyarak dualar etti.
Kabri, İstanbul Çengelköy Mezarlığında olan ünlü fikir adamının baba ocağında açıklamalarda bulunan Milletvekili Küçük, “Bu gün düşünce insanı dava büyüğümüz Dilaver Cebeci’nin baba evindeyiz. Burası Kelkit’in Dayısı köyü. Büyük dava adamı bu köyde doğmuş, bu köyde ilkokulu okumuş, daha sonra da Erzincan’a göç etmiş, oradan da önce Kırıkkale’ye sonra İstanbul’a gitmiş. Türk fikir dünyasının çok önemli ismi işte bu köyün insanı” dedi.
Türk dünyasında marş haline gelen “Baş koymuşum Türkiye’min Yoluna” şiirinin son dörtlüğünü aktaran Küçük, “Derelerde salkım saçak söğütler/Kışlada komutan, asker öğütler/Yaylalarda ata biner yiğitler/Bozkurt gibi bakışına ölürüm” sözlerindeki köyün Dayısı Köyü olduğunu belirterek, “O söğütler burası, dere işte burası, yaylalar yukarısı. Dilaver Cebecinin ilham kaynağı buralar, bu coğrafya. İşte buralardan çıkmış, Ergenekon’u andıran bir coğrafya burası. Ne mutlu bize ki öyle birinin hemşerisi, öyle bir dava adamının yol arkadaşıyız. Az önce ruhu için Kuran-ı Kerim okuduk. Tekrar ruhu şad olsun diyoruz. Mekanı cennet olsun. Yolu yolumuzdur” ifadelerini kullandı.