AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Gümüşhane’de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz bir dizi ziyarette bulunmak ve AK Parti teşkilatıyla bir araya gelmek için Gümüşhane’ye geldi.

Beraberinde AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Abdurrahman Öz ile Gümüşhane’ye gelen Yılmaz, ilk olarak AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

Buradaki ziyaretin ardından teşkilat mensuplarıyla Gümüş Otel’de düzenlenen toplantıya katılan Yılmaz’a AK Parti Gümüşhane Milletvekili Av. Celalettin Köse, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, İl Genel Meclisi Başkanı Av. Eşref Balki, bölge koordinatörleri, milletvekilleri, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, belde belediye başkanları, parti yöneticileri, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri ve partililer eşlik etti.

“Biz seçimden seçime sahalarda görünen bir parti değiliz”

Burada yaptığı konuşmada 31 Mart seçimlerinden sonra 50’ye yakın şehri gezdiğini belirten Yılmaz, “Bu illerimizde arkadaşlarımızla, teşkilatlarımızla buluştum. Onlarla istişarelerde bulundum. Bugün de Bayburt'umuz ve Gümüşhane’mizi bu program içerisinde organize ettik. Neden bu programları yapıyoruz? Bir kere biz seçimden seçime sahalarda görünen, seçim atmosferine ülke girdiğinde ve siyaset kulvarlarında boy gösteren siyasi figürler gibi değiliz. Biz bir seçim bitiyor, ondan sonraki seçimin programı ve ondan sonraki seçimin stratejik çalışmaları hatta aksiyonlarını hemen hayata geçirerek onu uygulamaya koyan bir siyasi hareketiz” dedi.

“31 Mart seçimleri geride kaldı, o dündü, o bitti bizim önümüzde şimdi bir süreç var”

31 Mart seçimlerinde ülke genelinde bekledikleri sonuçları alamadıklarını kaydeden Yılmaz, “Gümüşhane’mizde de beklediğimiz sonucu alamadık. Aslında bunların her birinin nedenleri üzerinde bilim insanları, partimizin büyükleri, sosyologlar, üniversiteler, çeşitli sivil toplum kuruluşları bu seçim sonucu üzerindeki değerlendirmeleri yapıyorlar. Benim amacım bu değerlendirmeleri yapmak değil. Ben aslında önümüzdeki sürecin planlamasını yapmak üzere görevli bir genel başkan yardımcısı olarak illerimize gidip diyorum ki 31 Mart seçimleri geride kaldı, o dündü, o bitti bizim önümüzde şimdi bir süreç var. Biz bu sürecin yapılması gerekenlerini yapalım, oradan da ders alalım. Onu da yokmuş gibi, olmamış gibi düşünmeyelim. Oradan çıkan gerçekleri de masaya yatıralım, onu cebimize koyalım” dedi.

“Etrafta eksiklik aramayalım, önce kendimize bakalım”

Teşkilat mensuplarından 31 Mart seçimlerinin sonuçlarıyla ilgili “Beklediğimiz sonucu alamayışımızda acaba benim bir eksiğim var mı?” diye sormalarını isteyen Yılmaz, “Benim hiçbir eksiğim yok dersek biraz enaniyet yapmış oluruz. Öyle bir şey yok. İnsanoğlunun olduğu yerde eksiklik de vardır, nefis de vardır. Hepimizin eksiği olmuştur. Bir kere ilk defa aynaya bakıp acaba burada ben yapabileceğim bir şey vardı da bunu eksik yaptım mı diye bir kendimize soracağız. İnsanoğlu yine nefis taşır. Ne eksiğim olacak ya? Gece mi gündüzüme kattım, yemediğim içmedim çocuklarımın rızkını bir kenara ittim, işimi aksattım, gece gündüz koştum ya. Daha ne yapacaktım? diyebilirsiniz. Lütfen düşünün. Yapabileceğiniz belki başka bir şeyler olabilir. Belki bir dargının dargınla barışmasını sağlayabilirdiniz. Belki bir komşuyu bir küçük dokunuşla ikna edebilirdiniz. Belki bir gece daha bir ne bileyim hasta ziyaretini bir başka insanın gönlünü alarak atılacak olan bir adımda bir santim de olsa bir mesafe kat edebilirdik. Böyle sorun kendinize. Ben de soruyorum. Bulunduğum konum itibariyle samimi söylüyorum acaba benim bir eksiğim var mı diye Allah'a sığınıp böyle Rabbime dua ederken Allah'ım aklıma gelmeyen bir eksiğim varsa bana aklıma getir onu da ben onu da telafi edeyim, önümüzdeki günlerde partime, davama, milletime hizmet yarışındaki eksikliğimi telafi edin diye samimi söylüyorum bunu dualarıma katıyorum. Etrafta eksiklik aramayalım, önce kendimize bakalım” ifadelerini kullandı.

“Nefis taşıdığımız sürece biz de hata yapıyoruz, karşımızdaki de hata yapıyor”

İncinmişlikleri bir kenara bırakmalarını isteyen Yılmaz, “Bu incinmişlik meselesi bizim içimizdeki insanlığın, nefis taşıyan insanın, her insanın siyasi hadiseler değil, bunun dışındaki sosyal hayatta da akrabalık ilişkilerinde de komşuluk ilişkilerinde de normal hayat içerisinde de insan münasebetlerinde merkezine kendimizi koyduğumuz, karşımızdaki insanların hatasının çetelesini tuttuğumuz, kendi hatalarımızı hiç yokmuş gibi kabul ettiğimiz bir hayat yaşıyoruz. Halbuki hayat böyle değil. Nefis taşıdığımız sürece biz de hata yapıyoruz, karşımızdaki de hata yapıyor. Burada büyüyecek olan kim olur biliyor musunuz? Ya bir dakika, şununla benim birazcık incinmişliğim var. Şuna bir akşam gideyim, selamun aleyküm diyeyim. Koluna geleyim. Beni affet ya. Ne olur. Benimle ilgili sana böyle bir haber taşındı. Allah için ben bunu yaptım veya yapmadım. Yaptıysanız yaptım değil. Yapmadıysanız da yapmadım. Arkadaş, beni önce Allah'a affetsin ama ondan sonra da sen beni affeder misin kardeşim deyip gidip bir helallik alın. Bu sizi büyütür. Bu kimseyi küçültmez. Sizi o münasebetin galibi haline getirir” diye konuştu.

31 Mart seçimlerinde aldıkları sonuçların yetersiz ama onu telafi etmenin de önümüzdeki günlerde mümkün olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Bunun için el ele tutuşacağız, daha fazla koşacağız. Önce eksikliği kendimizde arayacağız. Önce kendi kendimize olan eksikliklerin telafisiyle ilgili bir süreç başlatacağız ve geleceğe dolu dizgin koşacağız. Diyen bir duruşla bugünden geçi yok, yarın sabah bismillah diye güne böyle başlamanızı istiyorum. Daha çok işimiz var” dedi.

“Hızlı akan bir zamanın türbülansı içerisinde geleceği inşa etmek üzere dolu düzgün koşuyoruz”

Siyasette söylenmesi gereken şeyden daha önemli olanın susmasının bilinmesi gereken nokta olduğunun altını çizen Yılmaz, “Aklımıza ilk gelenin söylendiği bir kulvar, bir süreç değildir siyaset. Siyaset nerede durduğunuz önemli değil, hangi yolda koştuğunuz önemlidir. Bir yerde duruyorsanız, ben orada durduğum için en büyük partime kazanımı orada elde ediyorum, orada kazandırıyorum demeyin. O durduğunuz yerden sonra geleceğe doğru hani Cumhurbaşkanımız yola devam diyor ya o yola devam ederken, o yolda koşarken hangi yolda koştuğunuz, hangi oranda siyasetimize katkı verdiğinizin önemli olduğu bir yurt hizmetidir. Bir insanlık hizmetidir.  AK Parti teşkilatları dipdiri, pırıl pırıl. Allah'ın izniyle 31 Mart seçimlerindeki ortaya çıkmış olan sonuçla hiç yetinmiyoruz. Bunu telafi etmek üzere, geleceği inşa etmek üzere dolu dizgin yine partimizin yeni siyasi mücadelesini önümüzdeki sürecin mücadelesini vermek üzere gayret içindeyiz, çaba içerisindeyiz. Yaklaşan kongremize de hazırlıklar içerisindeyiz. Ondan sonra da 2028 süreci başlıyor. Onu takip eden süreçte 2029 başlıyor. Böylesine hızlı akan bir zamanın türbülansı içerisinde geleceği inşa etmek üzere dolu düzgün koşuyoruz” diye konuştu.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Av. Celalettin Köse de konuşmasında “AK Parti ailesinin her bir ferdiyle birlikte, geçmişten günümüze partimize emek veren, gönül veren dava kardeşlerimizle birlikte Gümüşhane'ye bir çivi daha fazla çakılsın diye, hemşerilerimizin dertlerine bir nebze olsun dokunabilelim diye, çalışmalarımızı gerekli dikkat ve özen içerisinde yürütüyoruz. Son bir yıl içerisinde Gümüşhanemiz çok güzel hizmetler de aldı. Deprem oldu, pandemi oldu, ekonomik olarak sıkıntılı günler geçirdi ülkemiz ama buna rağmen geçmişten beri hep birlikte takip ettiğimiz şehir geçişi, Balyemez Konağından Bağlarbaşı Mahallesi'ne kadarki bölümün şehir geçişi, sanat yapıları, battı çıktılarla şehrin trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan şehir geçişinin ihalesi birkaç gün önce yapıldı ve toplam 291 milyona ihale edildi. Gümüşhane merkez ilçe trafikte rahatlamış bir şekilde birkaç yıl içerisinde büyük güzelliklere kavuşacak” ifadelerini kullandı.

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu ise “31 Mart'ta bir seçim yaşadık. Sonuçlarında başarılı olduğumuz, başarısız olduğumuz yerlerimiz var. İstemediğimiz bir hatayla karşılaştık. Ama şu bir gerçek, teşkilat mensuplarımız, teşkilattaki bütün her kademedeki arkadaşlarımız çok büyük bir özveriyle bu seçim sürecini atlattılar. Yaşadılar, bizzat şahitler. Özellikle kadın kollarımız evlerini, çocuklarını ihmal ettiler seçim çalışmalarına katkı verdiler. Yönetimdeki arkadaşlarımız kendi zamanında ailesinden, eşinden, dostundan kısarak bir gayretle süreç yaşadık, bitirdik. İstediğimiz bir sonucu alamadık. Ama şimdi gelirken başkanımıza bazı projeleri yol boyu gösteriyoruz. Ercan Bey yaptı, Ercan Bey yaptı, Ercan Bey yaptı, Ercan Bey yaptı, Ercan Bey yaptı. Yapılmış, hayata geçirilmiş projeleri çok çabuk unuttuk. Kıymetini bilemedik. Bugün biraz daha uzaktan bakıyoruz. Yine hizmeti ürettik, ürettiğimiz hizmete bizim arkadaşlarımız sahip olmadılar. Üretilen hizmeti savunamadık. Sonuç olarak önümüze çıkan net resmi bir dünya sebebi var. Bunlardan işte genel politikadan gelen sebepler var, yerelden doğanlar var. Ama asıl önemli olan şu: Dündü, bitti, geçti. Yarın olan önümüzde. Biz tüm gücümüzü yarına hazırlıkla kullanmaya gayret edip çalışırsak inşallah zaman çabucak geçiyor. Seçimden sonra 6 ay geçti. Önümüzde 4,5 yıl var. Bunun için kendimizi silkeleyip, toparlayıp bir an önce yarına hizmet etmeliyiz. Yarın zaferini taçlandırıp kendimizi de o zaman ödüllendirebiliriz” diye konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.