Et Yiyen Örümcek Artık Kelkit’te

Dünyada ‘Camel Spider’ olarak bilinen oldukça tehlikeli tür olan Sarı Ömer örümceği, Kelkitte görüldü.
 Kelkit ilçesinde “sarı kız” ya da “Sarı Ömer” olarak bilinen örümcek, Halkevi köyünde yaşayan Sebile Arslan tarafından görüntülendi.
Sarı Ömer örümceği ısırdığı zaman uyuşturduğu gibi av ısırıldığının farkında olmuyor. Sarı Ömer örümceği ağzından deriye, eti sıvı kıvamına getiren bir zehir akıtıyor. Zehir deriye yayıldıktan bir süre sonra yemeye başlıyor.
Kelkit- Halkevi köyünde yaşayan Sebile Arslan Sarı Ömer örümceğini gördükten sonra fotoğrafladığını söyledi.
Arslan, “Kendi evimde elbiselerin üzerindeydi. İkinci sefer gördüm bunu. Yaklaşık bir ay öncede gördüm.  Evde gördüm aynı büyüklükteydi. Elbiseyi dışarı atıp sopayla uzaklaştırdım. Zararlı olduğunu öğrenince de öldürmek zorunda kaldım. Evde küçük çocuk var ona zarar verebilir diye korktum” dedi
Arslan, “Sarı Ömer örümceği, insana saldırmaya pek cesaret edemez ama bir kez soktuğunda, tedavi yapılmazsa et et parçalarını eritmeye devam edip zehirler” diye konuştu
Sarı Ömer Örümceği eti eriterek zehir saçtığını belirten Arslan, “Sarı Ömer sizi soktuğu anda, o bölgeyi uyuşturur ve ısırdığı bölgedeki et erimeye başlar. Bu nedenle eğer uygulamalısınız. Sarı Ömer adını da bölgedeki Hakkari komandoların verdiği söyleniyor” ifadelerini kullandı.