Gümüşhane Emniyeti Uyardı; Dikkate Almayan Sürücülere Cezai İşlem!

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü, engelli bireylerin ve yakınlarının yaşamını kolaylaştırmak adına ayrılmış engelli park yerlerinin doğru ve etkin kullanımına yönelik bir bilgilendirme yaptı.
Yapılan açıklamada, toplum destekli polislik anlayışı çerçevesinde, engelli vatandaşların ve bakmakla yükümlü olunan yakınlarının park yerlerini kullanımında karşılaşılan sorunların en aza indirilmesinin hedeflendiği vurgulandı.
Emniyet tarafından yapılan açıklamaya göre, engelli araç park kartları iki farklı kesime veriliyor: Birincisi, bakmakla yükümlü olunan engelli bireylere bakan kişiler; ikincisi ise bizzat engelli olan ve araç kullanma ehliyeti bulunan kişiler. Bu durum, engelli park alanlarının kullanımında öncelik sıralamasını ve kullanım haklarını önemli hale getiriyor.
Engelli Bireylerin Öncelik Hakkına Dikkat Çekildi
Engelli park yeri kullanımında özellikle iki grup arasındaki öncelik sırasının gözetilmesi gerektiğini belirten açıklamada, engelli yakını adına park yeri hakkına sahip olan ve o an için engelli yakını araçta bulunmayan hak sahiplerinin, bizzat engelli olan ve araç kullanan kişilere göre öncelik tanımaları gerektiği ifade edildi. Bu konuda karşılıklı anlayışın geliştirilmesi ve engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları zorlukların en aza indirilmesi gerektiği vurgulandı.