Sarı: Gümüşhane’deki Sıkı Denetimler Canımızdan Bezdirdi

Gümüşhane Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Ekrem Sarı, son dönemde ceza yazmak için kusur ararcasına yapılan trafik uygulamalarının can yakmaya başladığını belirterek bu denli sıkı denetimlere ara verilmesi gerektiğini söyledi.

Yaptığı açıklamada son bir ayda hemen hemen Gümüşhane’deki tüm araç sahiplerinin minimum bir ceza yediğini ifade eden Başkan Sarı, “Bir de sürekli trafikte olan şoför esnafının halini sizler düşünün” dedi.

BDDK tarafından mevduat hesaplarına ilişkin yayımlanan son veriye göre Gümüşhane’nin Türkiye’deki en fakir beşinci il olmasına rağmen bu kadar baskıcı bir politikayla denetlenmesine anlam veremediğini ifade eden Başkan Sarı, “Yapılan denetimler kaza riskini azaltmaya yönelik olduğu iddia ediliyor ama ne hikmetse yazılan park cezaları, şehir içi radar cezaları ile şehrimizdeki son 2 aydır ölümlü kazaların sayısındaki artışla azalmadığını gösteriyor” diye konuştu.

Açıklamasında fahri müfettişleri de eleştiren Sarı, fahri trafik müfettişlerinin hiçbir sürücü hata yapamazmışçasına denk geldikleri konulardan ceza yazdıklarını belirterek, 
“Geçtiğimiz hafta bir müşteri ticari taksi çağırıyor ticari taksicimiz geliyor yolcusunu almaya, yolcusunu caddeden alıyor ve ikinci sıra park cezası yazılıyor. Şimdi taksici esnafım suçlu diyelim müşteriyi nereden alacak, müşteri suçlu diyelim taksiye nerden binecek, taksicinin almış olduğu 100 TL ödediği 690 TL bu çark nasıl dönecek şaştık kaldık’’ ifadelerini kullandı.

Başkan Sarı, bu sürecin devam etmesi durumunda kademeli olarak şehirde iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini belirterek, “Ülkemizde en fakir beş ilden biri olan şehrimizin komşu illerden farkı nedir de bu kadar denetim bu şehirde oluyor. Yapılan aramalara kontrollere saygı duyuyoruz ama ceza yazmak için kusur ararcasına yapılan denetimleri şehrimize layık görmüyoruz” dedi.