Jandarma Her Fırsatta Bilgilendiriyor

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı ekipleri hafta sonu Örümcek Ormanlarında yapılan “Ormanlar İçin El Ele Veriyoruz” etkinliğinde bilgilendirme faaliyetlerine devam etti.

Yaz boyunca yaylalarda, köylerde, mezralarda sürekli vatandaşları kadına karşı şiddetin önlenmesi konusunda bilgilendiren Jandarma ekipleri, Gümüşhane’nin doğal ağaç müzesi olan Örümcek Ormanlarında da bu faaliyetine devam etti.

Çevre temizliğinin yanı sıra gençlerin 100 metrelik dev Türk Bayrağını omuzlarında taşıdığı doğa yürüyüşünün de düzenlendiği etkinlikte Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, Jandarma Köpek Unsurlarının da katkısıyla gençlere çevre, doğa ve hayvan sevgisinin aşılanmasıyla ilgili farkındalık oluşturması için bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi.

Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri ise kadına yönelik şiddetin önlenmesi, şiddet mağdurlarının korunması ve güçlendirilmesi ile toplumsal farkındalığın arttırılması amacıyla 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile KADES Uygulaması hakkında bilinçlendirme faaliyeti gerçekleştirdi.