Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanı Akın Demir'den Esnaf Uyarısı: "Ekonomik Durgunluk Esnafımızı Çökertebilir"
Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanı Av. Akın Demir, Gümüşhane esnafının içinde bulunduğu ekonomik durumu değerlendirdi ve çözüm önerilerini açıkladı. Demir, şehrin ekonomik durgunluğunun esnaf üzerinde büyük bir olumsuz etki yarattığını belirterek, acilen çözüm adımlarının atılması gerektiğini vurguladı.
Gümüşhane esnafının iş yapamaz hale geldiğini ve masraflarını bile çıkaramaz durumda olduğunu belirten Demir, “Ekonomik durgunluk esnafımızın üzerine karabasan gibi çökmüştür. Esnafımız iş yapamaz hale gelmiş- masraflarını çıkaramaz olmuştur. Bu durumun sürdürülebilir hali yoktur. Bu sebep ile esnafımıza can suyu olacak tedbirlerin bir an önce alınması gerekmektedir” dedi.
"Nüfus Artışı ve Yatırım Yapılmalı"
Belediye Başkanı'nın ikamet çağrısına da değinerek, şehrin hizmet kapasitesinin nüfusa bağlı olduğunun altını çizen Demir, “Belediye Başkanımızın ikamet çağrısından da anlaşılacağı üzere hizmet nüfusa bağlıdır. Esnafın varlığı da yine nüfusa bağlıdır. Nüfusu artıracak yatırımlara ve de esnafımızın yükünü kaldıracak tedbirlere acilen ihtiyaç vardır. Gümüşhane Üniversitesinde bazı bölümlerin kapanması ve de 2. öğretime öğrenci alınmaması sebebi ile yaklaşık 1000 civarında öğrenci sayısı düşmüştür. Yine bazı maden firmalarının kapanması ile birlikte 2-3 bin civarında istihdam kaybımız olmuştur. Bu durum şehrin caddelerinde çok bariz şekilde kendini göstermektedir. Şehrin geneline baktığımız da yeni iş – hizmet alanı olarak açılan cafeler dışında iş yerlerinin olmadığını mevcut olan işyerlerinin de ekonomik durgunluk sebebi ile kapanma seviyesinde olduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu.
"Kamu Hizmet Alanlarının Şehirdışına Çıkması Esnafı Zorluyor"
Trabzon’da ki nüfus hareketliliğine dikkat çeken Demir, “Ayrıca Gümüşhane Devlet Hastanesi – Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü- Polis Merkezi- Gümüşhane Adliyesi gibi kamu hizmet alanlarının şerhin dışına çıkarılması ile beraber esnafımız iyice iş yapamaz duruma düşürülmüştür. Hemen yanı başımızda Trabzon’a baktığımızda Uzun Sokak, Maraş Caddesi- Meydan- Değirmendere- Moloz olmak üzere şerhin her yerinin canlı olduğu gözlemlenmektedir. Bunun en büyük sebebi ise nüfus varlılığı ve bu varlık sebebi ile çekim gücüne sahip olmasıdır. Bizim beklentimiz bir Trabzon olmak değildir. Lakin mevcudu koruyucu adımlar atamazsak bu gidişattan dönüş olması mümkün olmaz. Yarın geç olmadan esnafımıza can simidi olacak yatırımların atılması gerekmektedir. Neden bu şehirde bir ihtisas hastanesi olmasın. Bölge şehirlerine hizmet verecek düzeyde bir ihtisas hastanesinin olması elbette yapılabilecek bir yatırımdır. Yeni şehir hastanesi yerine bu yönde bir ihtisas hastanesi kurulabilir. Şehir Hastanesi de eski yerine getirilecek şekli ile yatırıma alınabilir” diye konuştu.
"Şehir İçin Ortak Çalışma Yapılmalı"
Zaman kaybedilmeden adım atma gerektiğini vurgulayan Demir, “Bu ve benzeri örnekleri çoğaltabiliriz. Bizlerin yapması gereken şey vekillerimizin esnaf ve oda temsilcileri ile STK ve parti mensupları ile beraber bir çalıştay kapsamında şehri masaya yatırması gerekmektedir. Esnafımız can çekişmeden son ümidimiz tükenmeden adım atmak mecburiyetindeyiz” dedi.