Milletvekili Musa Küçük TBMM'de Konuştu

MHP Gümüşhane Milletvekili, İnsan Hakları İnceleme Komisyon Üyesi Musa Küçük 2025 yılı bütçe görüşmeleri kapsamında 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifinin 10’uncu maddesi Mahalli İdarelere İlişkin İşlemler üzerine ve Gümüşhane ilimizin sorunları hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda konuştu.

Söz almış olduğum 10’uncu madde ile mahalli idareler yerel yönetim birimleri olarak adlandırılan belediyeler, il özel idareleri ve köyler gibi kurumları içermektedir.
Mahalli idareler, il belediye veya köy halkının müşterek ihtiyaçlarını karşılamak üzere kuruluş esasları kanunla belirlenen ve karar organları genel kanunda gösterilen seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan kamu tüzel kişiliklerdir.
Bizler, ayak bastığı her coğrafyaya, fethettiği her yere önce adaleti, sonra insanı insanca yaşatacak imkanları götüren bir medeniyetin mensuplarıyız.
“Önce ülkem ve milletim” anlayışıyla siyaset yapan, yarım asrı aşan mazisiyle, millî ve meşru duruşuyla Türk milletinin gönlünde emsalsiz bir yer edinen Milliyetçi Hareket Partisi günlük heveslerin esiri, gelip geçici heyecanların esintisi değil; 
Türklüğe ve Türkiye’ye adanmış muazzez ömürlerin hizmetkarlığıyla temellenmiş ve bulunla ebedi anlam ve ruhunu bulan bir harekettir.
Milli ve manevi değerleri koruyarak tüm yerel yönetimlere model olacak “Üretken Belediyecilik” anlayışını ortaya koyandır.
Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli beyin “İnsana hizmet siyasetimizin ana amacıdır.”
“Bu amaçtan taviz vermemiz, bu amacı tehir etmemiz eşyanın tabiatına bütünüyle aykırıdır.”
“Yerel yönetimler insanımıza hizmetin ilk ve en öncelikli zeminidir.” Sözleri ile anlam bulan,
Mahalli idareler ve yerel yönetimler, insanı temel alan, milli ve manevi ölçülere uyulması gereken bir görev alanıdır.
Bu anlamda, gönül rahatlığı ile diyebilirim ki, 
Milliyetçi Hareket Partili belediyeler, tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeme konusunda bugüne kadar ahlak ve demokrasi mücadelesini samimiyetle yapmışlar ve yapmaya da devam etmektedirler.
Belediye başkanlarımız, sahip oldukları tüm imkan ve kaynakları, bir kuruşuna halel getirmeden, hemşerilerinin hayat standartlarını yükseltmek Milli ve manevi değerlerimiz etrafında refah seviyelerini artırmak için seferber etmek zorundadırlar.
Milliyetçi Hareket Partili Belediye Başkanlarının Belediyecilikteki deneyimleri, 
Şehirlerin ihtiyaçlarına yönelik çözüm odaklı yaklaşımları ve halkla kurdukları ilişkiler sayesinde,
Toplumsal sorunlara duyarlı bir yönetim anlayışını benimsemektedirler. 
Aynı kararlılıkla devam edeceklerine olan inancınız hem yerel yönetimlerin geleceği hem de partimiz açısından önem arz etmektedir.
“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” diyen bir medeniyetin mensupları olarak yerel yönetimlerdeki mesuliyetimizin bilincindeyiz; 
Sorumluluğumuzun sadece bugüne değil, aynı zamanda geçmişe ve geleceğe yönelik olduğunun elbette farkındayız. 
Bu anlayışla, vatan sevgisini millete hizmet etmenin en büyük gücü olarak görüyoruz.
Tüm bu düşüncelerden hareketle,
İl halkının mahalli müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan idari ve mali özerkliğe sahip gerçek ve tüzel kişilerin faaliyetleri için kanunlarda belirtilen görevleri yerine getiren diğer bir kurumumuz ise İl özel idareleridir.
İl Özel İdareleri görevleri bakımından merkezi yönetim ile belediye ve köyler arasında "ara düzey" niteliğe sahip idari birimlerdir.
Özellikle küçük illerin kendi kaynaklarıyla yeterli hizmet sunmakta yaşadığı zorluklar karşısında, 
Ülkemizin çeşitli bölgelerinde yaşayan insanlar için eşit ve kaliteli hizmetlerin sunulması, 
Gümüşhane’miz gibi küçük illerin daha fazla finansal kaynağa ulaşabilmesi, hem bu illerde yaşayan vatandaşların yaşam standartlarını artıracak hem de yerel kalkınmayı destekleyecektir.
Bu illerdeki bütçe imkanlarının artırılması, illerin altyapı, sağlık, eğitim ve sosyal hizmetler gibi birçok alanda daha etkin hizmet sunmalarına olanak sağlayacaktır. 
Yatırımların ve projelerin desteklenmesi, aynı zamanda yerel kalkınmayı da teşvik edecektir.
Toplumsal katkılar sağlayan, yerel yönetimler düzeydeki her çabanın ve hizmetin değerinin bilinmesi gerektiğini düşünmekteyim,
Unutulmasın ki, istikrar güçlenecek, Türkiye yükselecektir.
İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacaktır.
Konuşmamı tamamlamadan önce ilimiz için hayati önem taşıyan bazı konuları da buradan söylemeden geçemeyeceğim,
Yatırım Teşvik sistemleri iller için kritik öneme sahiptir.
Bu sistem, genel anlamda yatırımcıların ülkenin farklı bölgelerinde yatırım yapmalarını teşvik etmeyi amaçlamaktadır.
Gümüşhane ilimizin 6. Bölge destekleri kapsamına alınması, kesinlikle ilimizin ekonomik kalkınması ve yatırımcı çekme potansiyeli açısından büyük bir fırsat sunacaktır. 
İlimiz 5. Bölge destekleri kapsamında olduğu için, ilimize gelecek yatırımcıların Gümüşhane’mizi seçmemesinde önemli etken olmaktadır.
Buradan ilgili kurumlara sesleniyorum, İlimizin bir an önce 6. Bölge destekleri kapsamında değerlendirilmesi,
Özellikle çok az gelişmiş veya büyük yatırımlara ihtiyaç duyan iller arasına alınması bölgedeki istihdamı artırması ve ekonomik kalkınmayı desteklemesi açısından kritik bir önem taşıyacağına inanıyoruz.
İlimiz için diğer bir konu ise bölgemiz ekonomisinin gelişiminin ana lokomotifi olan Altyapı yatırımlarıdır. 
Bu bağlamda, 
İlimizin Tirebolu-Torul Karayolu, Köse Dağı Tüneli, Tersun Dağı Tüneli ve Pekün Karayolu gibi projelerin hayata geçirilmesi, Gümüşhane ve çevresinin ulaşım ağını önemli ölçüde geliştirecektir. 
Bu tür projeler, sadece ulaşımın kolaylaşmasını sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda bölgedeki ticareti ve turizmi de teşvik edecektir.
Özellikle, bu projelerin tamamlanması, bölgedeki rekabet gücünü artıracak ve yatırımcıların ilgisini çekecektir. 
Yine,
Merkez, Kelkit ve Şiran ilçelerinde gerçekleştirilen Organize Sanayi Bölgesi projeleri, Gümüşhane’nin ekonomik gelişimi açısından son derece önemli adımlardır.
Merkez ilçemizdeki OSB alanındaki altyapı sorunlarının çözüme kavuşturulması ilimizdeki sanayi gelişiminin hızlanması hem de işletmelerin verimliliğinin artırılması açısından büyük önem taşımaktadır. 
Kelkit ilçemizdeki 536 dönümlük OSB alanının tescili ve Şiran ilçemizdeki 1400 dönümlük OSB alanının yer seçim sürecinin tamamlanması ile bu ilçelerimizdeki sanayi yatırımlarının artması açısından önemli bir adımdır.
İlimiz genelinde baz istasyonlarının sayısının yetersizliği iletişimde ve toplumsal yaşamda önemli sorunlar doğurmaktadır.
 Özellikle haberleşme alanında yaşanan aksaklıklar, eğitim süreçlerini olumsuz etkilemekte ve sağlık hizmetlerinin erişilebilirliğini kısıtlamaktadır.
Bu sorunların giderilmesi için gerekli yatırımların yapılması hem sosyal hayatı desteklemek hem de günümüz teknolojik gereksinimleri karşılamak açısından büyük önem arz edecektir.
Yine;
Gümüşhane’mizde yaz aylarında içme suyu sorunları hem vatandaşlarımızı hem de tarımsal alanların sulanması açısından ciddi bir mesele haline gelmektedir. 
Özellikle Nüfus artışı, su tüketimindeki artışla birleşince mevcut su kaynaklarının yetersiz kalmasına yol açmaktadır 
Özellikle tarım arazileri bakımından Köse, Kelkit ve Şiran ilçelerimiz gibi tarıma dayalı ekonomiye sahip bölgelerde, 
Yeni sulama göletlerin inşası ve yarım kalan su kanallarının bitirilmesi ile birlikte sulama kaynaklarımız güvence altına alınacak olup, 
İlimizin içme suyu sorununun çözümüne ve tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilirliğine katkıda bulunacağına inanıyorum,
Diyor;
Bu duygu ve düşüncelerle sözlerimi tamamlarken,
Bütçemizin ülkemiz ve milletimiz adına hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor,
Gazi Meclisimizi ve ekranları başında bizleri izleyen Gümüşhaneli hemşerilerimizi ve aziz milletimizi saygılarımla selamlıyorum dedi.