Coğrafya Bölümü İlk Öğrencilerini Alacak
Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi bünyesinde açılan Coğrafya Bölümü, 2020-2021 eğitim-öğretim güz döneminde ilk öğrencilerini almaya başlayacak.
Temel coğrafya bilgisine sahip, doğal ve beşeri çevreyle ilgili verilerin üretilmesini, bu verilerin coğrafi bilgi teknolojileri ile işlenmesini, değerlendirilmesini ve yönetilmesini bilen mezunların yetiştirilmesini amaç edinen Coğrafya bölümü 45 öğrenci alımı yapacak.
Coğrafya bölümü hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek duygu ve düşüncelerini, “2018 yılında kurulan Coğrafya bölümümüz, bünyesindeki akademik kadrosunu tamamlamasıyla birlikte 2020-2021 Eğitim-öğretim güz döneminde ilk öğrencilerini almaya başlıyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilen 45 kişilik kontenjana ilk öğrencilerimizi heyecanla bekliyoruz. Coğrafya bölümümüz, Fiziki Coğrafya, Beşeri ve Ekonomik Coğrafya, Türkiye Coğrafyası, Bölgesel Coğrafya ve CBS (Coğrafi Bilgi Sistemleri) adlarını taşıyan beş Anabilim Dalı’nın bulunduğu ortak bölüm programı ile öğretimini sürdürmeye başlayacaktır. Çok disiplinli bir yapıya sahip olan Coğrafya bölümümüz; modern bilim anlayışı, yöntemleri ve teknolojileri ile öğrencilerini donanımlı kılmayı amaçlamaktadır. Bölümden mezun olan öğrencilere ‘Coğrafyacı’ unvanı verilir. Mezunlarımız Maden Tetkik Arama Enstitüsü, Devlet Su İşleri, Köy Hizmetleri, Orman Genel Müdürlüğü, Karayolları, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Devlet İstatistik Enstitüsü, Devlet Planlama Teşkilatı vb. gibi resmi kuruluşlar ile Turizm Bakanlığı, Çevre Bakanlığı gibi bakanlıklarda çalışabilmektedir. Ayrıca Coğrafya, değişik kariyer fırsatları sunma kapasitesine sahip disiplinler arası bir alan olması bakımından Coğrafyacılar, eğitim, çevre ve afet yönetimi, şehir ve bölge planlama, yerel ve bölgesel kalkınma, emlak, AR-GE’de lokasyon seçimi, piyasa araştırması gibi pek çok farklı alanda çalışabilirler. Gümüşhane Üniversitesi olarak bölümümüz öğrencilerini yenilikçi, çağdaş teknolojileri tanıyan ve yeni yöntemlerin geliştirilmesinde bu teknolojileri kullanabilen, çok yönlü çalışabilen, ülkesini, insanları seven ve başkalarıyla iletişim kurabilen fertler olarak yetiştirme gayreti içerisinde olacağız. Bölümümüzün başta Edebiyat Fakültemiz olmak üzere üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını diler, bölümü tercih eden öğrencilerimize başarılar dilerim” sözleriyle ifade etti.