Jandarmadan Traktör Kazalarını Azaltmaya Yönelik Proje

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarma ekipleri tarafından traktörlerin karıştığı trafik kazalarını azaltmaya yönelik “Reflektör Tak, Görünür Ol” projesi kapsamında, Köse ilçesinde 24 traktör römorkuna görünürlüğü sağlayan ve Karayolları Trafik Kanunu gereği kullanımı zorunlu olan, üçgen reflektör takıldı.
Traktör sürücülerine tarım araçlarının güvenli kullanımı, traktörlerde tepe lambası ve “ROPS” demiri kullanmanın ne kadar önemli olduğu  anlatıldı. “Güvenli Traktör Kullanımı“ konusunda eğitim verilerek, bilgilendirici broşür ve afişler dağıtıldı.

Tarım sezonunun başladığını çiftçilere hatırlatan Trafik Jandarma Ekipleri, ‘’Traktörlerimize sarı ışıklı dönerli uyarı lambası, römorklarımıza üçgen reflektör takmak sizin ve trafikteki diğer yol kullanıcıları için oluşabilecek tehlikelerin önüne geçecektir. REFLEKTÖR TAK, GÖRÜNÜR OL!’’ dedi. Faaliyet sonunda traktör sürücülerine üçgen reflektör, anahtarlık ve kalem dağıtıldı.
Proje ile ilgili Köse Kaymakamlığı sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise, " Köse ilçe Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından "Reflektör tak, görünür ol" projesi kapsamında, Köse ilçe Jandarma Komutanlığı sorumluluğunda bulunan 14 köyden 24 traktör römorkuna görünürlüğü sağlayan ve Karayolları Trafik Kanunu gereği kullanımı zorunlu olan, üçgen reflektör takılmıştır. Üçgen reflektör hakkında vatandaşlara bilgilendirme yapılarak, özellikle karanlıkta seyreden traktör sürücülerinin römork arkasında aydınlatma olmadığı için trafikte tehlike oluşturdukları, bu nedenle görünürlüğünü artırması gerektiği ve yansıtıcılı üçgen reflektörlerin trafik kazalarını önlemedeki önemi vurgulanmıştır. Tarım araçlarının güvenli kullanımı Traktörlerde tepe lambası ve "ROPS" demiri kullanımının önemi anlatılmıştır. Faaliyet sonunda Traktör sürücülerine Üçgen reflektör, tarım araçlarının güvenli kullanımı ve "ROPS" demiri kullanımı ile ilgili broşürler dağıtılmıştır" denildi.