Kaymakam Algın, Keklik Üretim Tesisinde İncelemelerde Bulundu

Kelkit’te Üretilen Keklikler, Tarım Zararlılarıyla Mücadelede Kullanılıyor
Doğu Karedeniz’ in tek keklik üretim istasyonu olan Kelkit kanatlı üretim istasyonu, sadece nesli tükenmekte olan kekliklerin artırılmasına yönelik değil tarım zararlılarıyla mücadele etmek için de çalışmalarını sürdürüyor.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü bünyesinde Gümüşhane Şube Müdürlüğüne bağlı istasyonda üretilen keklikler, Kelkit gibi tarımın yoğun yapıldığı bölgelerde zararlı böceklere karşı doğal bir çözüm olarak görülüyor. 

Keklikler özellikle süne zararlısı ve böceklerle beslendiği için tarımsal üretimin rekoltesi ve kalitesine destek veriyor. Öte yandan keklikler tarlalarda yuva yaparak yaşadıkları için böceklerin yumurtalarını yok ederken, ayrıca toprağı havalandırmaya da yardımcı oluyor. Kelkit ilçesi Karşıyaka köyünde 2018'de faaliyete alınan Kelkit Kanatlı Üretim İstasyonunda bu kapsamda yılda 10 bin keklik üretimi gerçekleştiriliyor.
Türkiye'nin 8'inci, Doğu Karadeniz'in ise tek kanatlı üretim istasyonu olan tesisi Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, Kelkit belediye başkanı Ünal Yılmaz ve DKMP Gümüşhane İl Müdürü İlbeyi Aydın ile birlikte ziyaret sonrası yaptığı açıklamada kekliklerin kuluçka halinden doğaya salınmasına kadar olan süreç hakkında yetkililerden bilgi aldıklarını kaydetti.
Kekliğin tarıma zarar veren süne böceği gibi böceklerde mücadelede etkili bir hayvan olduğunu dile getiren Kaymakam Algın,” Bu mücadelede doğal ekosistemin biyolojik çeşitliliğini koruma amacıyla doğaya salım yapılıyor. Kimyasal bir yöntem kullanılmıyor Ayrıca, nesli tehlike altında olan kekliklerin yaşadığı bölgelere özel gönderimler yapılıyor” ifadesinde bulundu.