Kelkit Devlet Hastanesi'nde Bir İlk Gerçekleşti

Kelkit Devlet Hastanesi'nde İlk Rahim Alma Ameliyatı Başarıyla Gerçekleştirildi.
Kelkit Devlet Hastanesi'nde, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emine Türkmen tarafından ilk kez gerçekleştirilen rahim alma ameliyatı (vajinal histerektomi), başarıyla tamamlandı. Ameliyat edilen hasta, kısa sürede sağlığına kavuşarak taburcu edildiği öğrenildi.
Op. Dr. Emine Türkmen, ameliyat sonrasında yaptığı açıklamada, hastanın ele gelen kitle şikayetiyle başvurduğunu ve yapılan muayenede rahim, mesane ve kalın bağırsakta sarkma tespit edildiğini belirtti.
Türkmen, "Bu durum, özellikle ileri yaşlarda ve doğum sayısının artmasıyla birlikte pelvik tabanın zayıflamasına bağlı olarak daha sık görülmektedir. Hastamızın günlük hayatı zorlaştığı için vajinal yoldan rahim alma ve mesane ile kalın bağırsak toparlama ameliyatı (vajinal histerektomi, kolporafi anterior ve kolporafi posterior) planladık ve başarıyla uyguladık" ifadelerini kullandı.
Vajinal histerektomi yöntemi hakkında bilgi veren Türkmen, "Bu ameliyat tamamen vajinal yoldan gerçekleştirildi. Karından herhangi bir kesi yapılmadığı için ağrının daha az ve iyileşme süreci daha hızlı oldu. Bununla birlikte kozmetik sonuçlar da daha iyidir" diye aktardı.
Türkmen, Ameliyatın ardından taburcu edilen hastanın sağlık durumunun iyi olduğu bildirerek ameliyatın başarısında emeği geçen çalışma arkadaşlarına ve hastane yönetimine teşekkür etti.