Kelkit Halkı Mahallelerinde Baz İstasyonu İstemiyor

Kelkit’te binasının çatısına su deposu yaptırdığını iddia eden bir vatandaş, su deposu yerine baz istasyonu kurduracağı anlaşılınca mahallelinin tepkisine neden oldu. 

Evinin çatısına baz istasyonu dikmek üzere çalışma başlatan vatandaş’a tepki gösteren mahalle sakinleri gazetemizi telefon ve diğer iletişim araçları ile arayarak “Çocuklarını dışarıya çıkarmaya korktuklarını söylediler.

 
Atatürk Mahallesinde bir binanın üzerinde çalışma gören mahalle sakinleri, çalışmayı ev sahibine sorduklarında "Evimiz için su deposu yaptırıyoruz" cevabını aldı. Aradan zaman geçince yapılan eklentinin su deposu değil de baz istasyonu olduğunu anlayan mahalle sakinleri defalarca ev sahibiyle konuşmayı deneseler de bir sonuç alamadıklarını öne sürdüler. 

Mahalle sakini vatandaşlar baz istasyonunun kurulmasına izin verilmemesini isteyen vatandaşlar belediye başkanına seslenerek “buraya baz istasyonu kurulmasına izin verilmesin istiyorlar. Vatandaşlar "Sağlığımıza son derece zararlı olan ve hiç insanların fikri sorulmadan, bazı kişiler kendi çıkarları doğrultusunda evlerinin üzerine  baz istasyonu kurduğunu görüyorsunuz.

Bu baz istasyonunun ne kadar zararlı olduğunu ben şahsen biliyorum ve komşularımda biliyor. Bu baz istasyonu okulun yanına koyulmayacak deniyor ancak görüyoruz ki binanın üzerinde etrafı kapatılmış ucube gibi duran bir metal kutucuk var. Bu kutucuğun içerisine saklanan Baz istasyonunun yaydığı radyasyon, referans değerlerin altında olsa bile, meskun alanlarda uzun süreli radyasyona maruz kalacak insanların sağlığı olumsuz yönde etkilenecektir. Bu nedenle, istasyon bulunduğu yerden kaldırılarak yerleşim yerlerinden daha uzak ve uygun bir yere taşınmalıdır.

 

Bizlerin göz bebeği ülkenin yarınları çocuklarımızın eğitim gördüğü Okulları olması şart değil. Ben çocuğumu sokağa çıkarmak istemiyorum." Buradan yetkili mercilere sesleniyoruz, bir an önce mahallemizden baz istasyonunun kaldırılmasını ve mahallenin dışında bir yere koyulmasını istiyoruz, gerekirse bu olayı mahkemeye taşıyacaklarını" ifade ettiler.