Kelkit Hürriyetspor’da Gerginlik; Ekrem Onuk ve Mustafa Daltaban Arasında Borç Polemiği

Kelkit Hürriyetspor’da mevcut Başkan Ekrem Onuk ve eski Başkan Mustafa Daltaban arasında kulübün devir sürecinde yaşanan borçlarla ilgili tartışmalar devam ediyor.
Taraflar, karşılıklı açıklamalarla birbirlerini suçlarken, kamuoyunda kafaları karıştıran sorular yanıtsız kaldı. 
Ekrem Onuk, “Beni Almanya’dan Davet Ettiler, Sonra İcraya Verdiler”
Kelkit Hürriyetspor Başkanı Ekrem Onuk, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, kulüp başkanlığı sürecine ve yaşadığı mali sorunlara değindi.
Onuk, “Kulübün başına geçmeyi talep etmedim, dönemin başkanı Mustafa Daltaban beni arayıp ikna etti. “Kelkit’in sana ihtiyacı var” diyerek başkanlık için ısrar ettii ve hatta araya başka isimleri de koyarak baskı kurdular” dedi 
Başkanlık görevini kabul ettikten sonra kulübü geliştirmek için projeler hazırladığını söyleyen Onuk, “Bu planların uygulanabilmesi için kulübü şirketleştirme talebinde bulundum. Ancak Mustafa Daltaban, kendisine ve birkaç arkadaşına olan alacakları için senet vermem şartıyla kulübü devretmeyi kabul etti” diye konuştu. 
Onuk, kulübün devrinden sonra senetlerin bir kısmını ödediğini ancak geri kalan borç için kendisine hemen icra takibi başlatıldığını söyledi, “Hem beni Almanya’dan davet edip hem de icraya vermek yakışık almadı. Ayrıca, yönetim ekibindeki 50 kişilik esnaflara saygı duyuyorum. Benim asıl eleştirim Mustafa Daltaban ve birkaç kişiyle sınırlıdır” diye vurguladı. 
Mustafa Daltaban’dan Ekrem Onuk'un İddialarına yanıt gecikmedi
Mustafa Daltaban, sürece dair yaptığı açıklama da Kulübün borcu resmi hesaplardan ödenmesi gerekirken, neden Ekrem Onuk kişisel senet aldığını sordu? Daltaban kamuoyunun sürece dair merak edilen soruları cevapladı.
Daltaban’dan, “Ek Süre Verildi, Ama Sözler Tutulmadı”
Daltaban, kulüp başkanının delegelerin oylamasıyla seçildiğini ve kulüp borçlarının resmi olarak ibra edildiğini belirterek, “Devir sırasında kulübün 2 milyon 850 bin TL borcu vardı. Bu miktarın KDV ve SGK hariç şekilde Onuk’a aktarıldı. Ayrıca, o dönemde futbolcuların kulüpten alacakları nedeniyle sözleşmelerini feshetme tehlikesi bulunuyordu. Kulübün Euro cinsinden borcu vardı. Bu borç Onuk tarafından ödendi. Kulüp hesabına yatırılan para ilgili yerlere ulaştırıldı. Hiçbir zaman şahsi olarak elden para almadım” diye kaydetti.
Daltaban, Ekrem Onuk’un verdiği senetlerle ilgili olarak, defalarca ek süre tanındığını ancak sözlerin tutulmadığını öne sürdü. “Yarın, sabah, öğlen, akşam denilerek süreler uzatıldı, ama hiçbir ödeme yapılmadı. Kulüpte emek veren yönetici arkadaşlar hak ettikleri saygıyı görmüyorlar” diye belirtti. 
Ayrıca, tartışmaların kamuoyu önünde sürdürülmesini eleştiren Daltaban, “Bu tür tartışmalar ortak düşmanlarımızı sevindirir” diye aktardı.