Kelkit'e silaj paketleme tesisi kuruldu

Kelkit’te birçok konuda öncü olan “Murathanoğulları firması” uzun zamandır yürüttüğü faaliyetlerine bir yenisini daha ekleyerek Kelkit halkının hizmetine sundu.


Geçtiğimiz yıllarda özelleştirme idaresi tarafından satışa sunulan Kelkit- Şiran kara yolu üzerindeki pancar kantarının olduğu 40 dönümlük araziyi satın alarak  üzerine Murathanoğulları Tarım isminde yeni bir tesis kurdu.

Tamamı 60 dönüm araziden oluşan alan üzerine 3 bin metre kapalı ilerleyen zamanda 20 bin metre kapalı alan olarak hizmet vermeyi planlayan bölgenin en büyük tarım merkezi olma yolunda ilerliyor.  Deneme çalışmalarına 8 kişiyle başladıkları işi ilerleyen zaman diliminde 40 kişi istihdam ederek bölgenin en büyük tarım merkezi olacaklarını açıklayan firma yetkilisi Tolgahan Murathan, “Bölgemizde ekimi yapılan silajlık mısırları paketleyerek silaj paketleme sistemini en verimli şekilde kullanıma sunduk. Bu sene işletime açılan paketleme tesisi Kelkit bölgesine ve diğer komşu  ilçelerinde istifasına sunuyoruz. Silaj paketleme faaliyetlerinin gelişmesi ve yeni makine ve ekipmanların satın alınması ile birlikte arazide ve tesiste diğer yem bitkilerinin silajı yapılmaya başlanacaktır. Üreticilerden talep geldiğinde, üreticilerimiz tarafından elde edilen ürünler de tesiste paketlenmeye hazır duruma geleceklerini “ifade etti.