Kelkit’e Yatılı Kız Kuran Kursunun Temelleri Atıldı

Kelkit İlçe Müftülüğü tarafından ilçe merkezine yapılacak olan 100 kişilik Hafızlık Yatılı Kız Kur’an Kursunun temel atma töreni gerçekleştirildi.
İlçe Müftülüğü tarafından başlatılan, 4 kat ve 730 metrekare kapalı alanı sahip 100 yataklı Kız Kur’an Kursu inşaatı için düzenlenen törene Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, 22. Dönem AK Parti Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan, Gümüşhane İl Müftüsü Hüseyin Gün, Kelkit İlçe Müftüsü Sıtkı Bektaş ve vatandaşlar katıldı.
Temel atma töreni hakkında gazetemize konuşan Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, emeği geçenlere çok teşekkür ederek, yatılı Kur’an kursundan vatanına, milletine hayırlı bir şekilde hizmet edecek evlatların yetişmesini temenni ettiğini söyledi.
Kur'an Kursu'nun İlçe Müftülüğü öncülüğünde hayırsever vatandaşların destekleriyle yapıldığına dikkat çeken Yılmaz, "Bir önceki dönem Belediye Başkanımız Aziz Nas döneminde arazi Milli Emlak'a, oradan da Diyanet Vakfına devredilmişti. Belediyemizin imar uygulamaları ile tahsis edildi. Projesi tamamlanan, temeli atılan kız Kur'an Kursumuz bundan sonra hayırseverlerimizin katkılarıyla tamamlanacak" dedi.