Kelkitli Muhtarların Bağışladıkları Promosyon Ücretleri İle Köylere Hizmet Edilmiştir

Kelkit Muhtarlar Derneği tarafından koordine edilen muhtarlar maşı promosyon ücretleri ile İlçe kaymakamlığı köylere hizmet götürme birliği emrinde kullanılmak üzer bir adet kepçe alımı için muhtarlar tarafından bağış gerçekleştirildi.

Geçmiş dönem Kaymakamı ve Muhtarlar Derneği başkanı tarafından gerçekleştirilen kampanyaya bir kısım muhtar dışında tamamı destek olmuş ve 145 bin lira promosyon ücreti toplanmıştı. Toplanan promosyon ücreti Köylere Hizmet Götürme Birliğine teslim edilmiş ve oradan da İlçe özel idare müdürlüğüne aktarılmış olan paranın 5 yıl aradan sonra tekrar gündeme getirilmesi manidar karşılandı.

Konuya dair Gümüşhane Ekspres vaktiyle haber yapmış ve kamuoyunu bilgilendirmişti, bir kez daha memleketten haberiniz olsun diye siz okurlarımızın bilgisine konuyu sunuyoruz.
Yaklaşık 5 yılı aşkın bir süre önce yaşanan olayda 98 muhtarın 93’ü promosyon parasını bağışlarken, toplanan para miktarı 145 bin lira oldu. O yıllarda 350 bin lira civarında olan kepçe parasının tam olarak karşılanamaması nedeniyle eksik kalan miktar için farklı kaynaklar aranmaya başlandı. Para toplama işinde başarılı olunmayınca da toplanan 145 bin liralık tutar İlçe Özel İdaresine teslim edildi.
Muhtarlar tarafından toplanan para konusunun geçtiğimiz günlerde Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ile birlikte yeni seçilen Muhtarlar Derneği başkanına hayırlı olsun ziyaretinde bulundukları sırada gündeme geldiğinde Söz konusu paranın Kelkit Hürriyetspor’a faizi ile birlikte aktarılması istenirken yapılan araştırmada bu minvalde bir paranın birlik veya ilçe özel idare hesaplarında bulunmadığı paranın köylerin ihtiyaçlarında kullanıldığı öğrenildi.
Diğer taraftan dönemin Muhtarlar Derneği Başkanı Aydın Akın, "Promosyon ücretleri ile Kepçe alınarak  köylere hizmet etmek üzere toplanmıştı ve toplanan para yeterli olmayınca da köylerin hizmetinde kullanılmak üzere İlçe  kaymakamlığa teslim edilmişti. Harcandığı yerler ise köylerdi. Bugün aradan 5 yıl geçmişken bu promosyon ücretlerini tekrar gündeme getirilmesi sorgulanması  kötü niyetli ve maksatlı insanların işidir.   Bu tür dedikoduların amacı ve maksatı  bellidir "ifadesinde bulundu.