Kelkit'te Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri Düzenlendi


 Kelkit’te görev yapan muhtarlara yönelik İl Jandarma Komutanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından seminer düzenlendi.

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından, Kelkit İlçesinde görev yapan 75 köy ve mahalle muhtarına yönelik kadına yönelik şiddetle mücadelede yaşanacak olumsuzluklarının azaltılması ve toplumsal farkındalığın arttırılması konularında seminer düzenlendi.
Seminerde, mahremiyet, erken yaşta ve zorla evlilikler, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve  7 gün 24 saat hizmet vererek, kadına yönelik şiddete maruz kalan kadınlara psikolojik, sosyal ve hukuksal destek sağlayan ŞÖNİM (Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi) hizmetleri hakkında da bilgiler verildi. 
Gerçekleştirilen seminerde kadına yönelik şiddetin sadece aile içi bir sorun değil, aynı zamanda toplumun en önemli sorunlarından biri olduğuna değinilirken, sorunun çözümü için herkese önemli görevler düşmekte olduğu vurgulandı. Muhtarların köylerde ve mahallelerde önemli bir yere sahip olduğu kaydedilirken, bu konuda  gerekli desteği vermeleri konusunda bilinçlendirildiler. 
Düzenlenen seminerde ayrıca kadına yönelik şiddetin önlenmesi için tüm kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte çalışması gerektiğinin altı özellikle çizilirken, seminerle birlikte muhtarların bu konudaki farkındalıklarının artması ve gerekli adımları atmaları için ön ayak olunması amaçlandı.
Seminer, muhtarların soruları ve görüşleriyle sona erdi.