Kelkit’te Kardeş Damatlar, Kardeş Gelinlerle Aynı Düğünde Evlendi

Kelkit İlçesi Bezendi köyü, eşine ender rastlanılan bir düğüne sahne oldu.
Önce, eski adı Pöküt olan Bezendi köyünde, ardından da Kelkit ilçe merkezinde düzenlenen düğün törenleri ile birlikte Çelebi ve Akçay ailelerinin çocukları dünya evine girdi. Düğünü ilginç kılan durum ise Çelebi ailesinin iki oğlunun Akçay ailesinin iki kızı ile aynı düğünde evlenmesi oldu.
8 Eylül Pazar günü yapılan düğünde Çelebi ailesinden Erkan ve Eren Çelebi kardeşler, Akçay ailesinin iki kızı ile dünya evine girdi. İki erkek kardeşin damat, iki kız kardeşin ise gelin olduğu düğünde çok farklı görüntüler ortaya çıktı. Karşılıklı oyunlar oynayan çiftlerin mutluluğu fotoğraf karelerine de yansıdı.
Düğünü sosyal medya hesabından paylaşan Mevlüt Akçay isimli vatandaş, “İzine az rastlanır bir düğün. Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Bezendi (Pöküt) köyünden iki erkek kardeşin iki kız kardeşle dünya evine girmelerinin mutluluklarını paylaşıyor, evli çiftlerimize saadet dolu günler diliyoruz. Çelebi ve Akçay ailelerine hayırlı olsun” temennisinde bulundu.
Damat kardeşlerden Eren Çelebi ise düğün ile ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, söz konusu haberi doğrulayarak; “Nasip bu” ifadelerini kullandı.