Milletvekili Küçük, 200 Milyonluk Desteğin Ayrıntılarını Paylaştı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İl Özel İdaresi ve Belediyelere sağlanan toplam 200 Milyon TL destek için teşekkür etti.
Geçtiğimiz günlerde tüm belediye başkanlarıyla birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u ziyaret ettiklerini hatırlatan Milletvekili Küçük, hangi ilçe ve beldelere hangi hibelerin ve desteklerin alındığını açıkladı.
Gümüşhane’nin çevre, altyapı ve üstyapı ihtiyaçlarını ilettikleri ziyarette Bakan Kurum’un bu alanda yapılacak çalışmalar için destek sağlayacağını bildirdiğini ifade eden Küçük, ziyaret sırasında MHP Gümüşhane İl Başkanı Mete Kaya’nın da heyette bulunduğunu ve belediye başkanlarının kendi belediyelerinin mevcut durumu ve gelecek dönem yapacakları projelerle ilgili bakan Kurum’a ayrıntılı bir sunum yaptıklarını söyledi.
Ziyaretin ve yapılan detaylı sunumun ardından Bakan Kurum’un olurlarıyla yapılacak çalışma, destek ve hibeleri aktaran Milletvekili Küçük, şunları söyledi:
“İl Özel İdaresine İlbank A.Ş tarafından Harşit Çayının temizlenmesi adına paket arıtma tesisi kurulması için çalışma yapılacaktır. 
Gümüşhane Belediyesine Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından 1 adet 2 tonluk mini ekskavatör, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından 1 adet mini vakumlu süpürge, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından 1 adet büyük çöp kamyonu, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından 150 adet çöp konteyneri, Türkiye Çevre Ajansı tarafından sıfır atık kapsamında 2.000.000 TL hibe, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından Aşhane binası için 5.000.000 TL kaynak aktarımı, Türkiye Çevre Ajansı tarafından çevre düzenlemesi için 5.000.000 TL hibe, İlbank A.Ş tarafından araç ve bina için 5.000.000 TL hibe verilecektir. 
Özkürtün Belediyesine Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından 1 adet kazıcı-yükleyici, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından 50 adet çöp konteyneri, Türkiye Çevre Ajansı tarafından yol ve kaldırım için 3.000.000 TL hibe, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile Personel İşleri Genel Müdürlüğü tarafından personel eksikliği konusunda çalışma yapılacaktır. 
Ünlüpınar Belediyesine Türkiye Çevre Ajansı tarafından altyapı imalatları için 3.000.000 TL hibe, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından mezarlık yeri kamulaştırması için 2.000.000 TL kaynak aktarımı, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından 50 adet çöp konteyneri verilecektir. 
Yeşilbük Belediyesine Türkiye Çevre Ajansı tarafından yol ve kaldırım için 3.000.000 TL hibe, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından 50 adet çöp konteyneri verilecektir. 
Söğütlü Belediyesine Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından 1 adet kazıcı-yükleyici, Türkiye Çevre Ajansı tarafından yol ve kaldırım için 3.000.000 TL hibe verilecektir. 
Deredolu Belediyesine Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından garaj binası için 2.000.000 TL kaynak aktarımı, Türkiye Çevre Ajansı tarafından çevre düzenlemesi için 3.000.000 TL hibe verilecektir.  
Gümüşgöze Belediyesine Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından 1 adet küçük yol süpürme aracı, Türkiye Çevre Ajansı tarafından altyapı ve üstyapı imalatları için 3.000.000 TL hibe verilecektir.  
Arzularkabaköy Belediyesine İlbank A.Ş tarafından GES (1 megawatt) Limiti incelenecek olup 10.000.000 TL ila 20.000.000 TL arasında kredi,  İlbank A.Ş tarafından içme suyu için 3.000.000 TL hibe, Türkiye Çevre Ajansı tarafından yol ve kaldırım için 3.000.000 TL hibe, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından 1 adet vidanjör, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından 75 adet çöp konteyneri, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından 150 dönümlük Rezerv alanın satışının yapılarak, elde edilen gelirden belediyeye %40 pay verilecektir. 
Köse Belediyesine Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından 1 adet kazıcı-yükleyici, Türkiye Çevre Ajansı tarafından yol ve kaldırım için 3.000.000 TL hibe, TOKİ tarafından yeni yapılacak etaplarda 200 adet konut yapılacaktır. 
Torul Belediyesine İlbank A.Ş tarafından içme suyu için 3.000.000 TL hibe, Türkiye Çevre Ajansı tarafından yol ve kaldırım için 3.000.000 TL hibe, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından 1 adet arazöz, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından 75 adet çöp konteyneri, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından Rezerv alan çalışması yapılacaktır. 8.000.000 TL ila 10.000.000 TL gelir gelecek şekilde arsa üretirlerse destek verilecektir.”
Milletvekili Küçük, Cumhur İttifakı'nın liderleri olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Dr. Devlet Bahçeli’ye, bu görüşme için imkan sağlayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’a, Gümüşhane’ye destekleri için Bakan Murat Kurum’a Gümüşhane adına teşekkür etti.