Narin Güran’ın Cinayetine Arzu Ay’dan Sert Tepki: “Ahlakta Sınıfta Kaldık”

21 Ağustos 2024 tarihinde Diyarbakır’da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cesedi, 19 gün süren aramaların ardından geçtiğimiz gün köy yakınlarındaki bir dere yatağında çuval içinde bulundu. Küçük kızın ölümünün ardından, tüm Türkiye bu vahşi cinayete karşı tepkilerini ortaya koyarken, sorumluların ağır ceza ile yargılanması için vatandaşlar harekete geçti.
Gümüşhane Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Ay, yaşanan olaya sert bir şekilde tepki gösterdi. Olayın büyük bir vahşet olduğunu ve gerçeklerin henüz tam anlamıyla aydınlığa kavuşmadığını belirten Ay, “Ahlaksız zihniyetin bedelini çocuklar ödüyor. Ben amca ve anne masalına inanmıyorum. HÜDA PAR’lı biri ne dostum ne de ortağım olabilir. Hele hele bir kız çocuğu öldürülmüşse, bu aile ile dostluğum olduğunu söylemeye utanırım. Ölsem ölsem o gün ölseydim derim. Birçok tarikatın zihniyetini biliyoruz, öyle değil mi? O zaman ben şunu düşünürüm: Narin çocuk gelin miydi? Türkiye nerelere sürükleniyor?” dedi.
“Zihniyete Bakın Kalem Tutacak Elin Bedenine Gelinlik Düşünülüyor “
Türkiye’deki adalet sistemindeki eksikliklere de dikkat çeken Ay, “Çocuklarımızın bebekliklerinin, ergenliklerinin, gençliklerinin teminatı olabilecek bir yasa yok. Adalet, tanıdık, ahbap ilişkilerine bağlanmış. ‘Oy potansiyeli varsa anamı da alabilir’ zihniyeti yaşatılıyor. Narin’in tabutu yetişkin tabutu gibi, gelinlikle uğurlandı. Zihniyete bakın, kalem tutacak elin bedenine gelinlik düşünülüyor. Yoksullukta dibe vurduk, ahlakta sınıfta kaldık, bebeklerimiz güvende değil, gençlerimizin geleceği yok. Dinimiz limuzinlerden inenlerin elinde, topraklarımızda Arap kokusu var. Gitmemek için her kötülüğe tutunanlar, gelmemek için halkı hiçe sayanlar. İşte bu arada olan Narinlere oluyor. Siz hala evinizde televizyon başında vah vah deyip durun” diye konuştu.