Sadak barajından su bekleyen çiftçiler gözünüz aydın

Kelkit Ovası'nda 75 bin dekar alanda sulu tarıma geçilmesini sağlayacak, yöre halkının 60 yıllık hayali Sadak Barajı, Yukarı Fırat havzasında yer alan Kelkit Ovası'nın sulanmasında büyük öneme sahip Sadak Barajının sulama kanalları nihayet tarımı suyla buluşturdu.


Geçtiğimiz sayımız ve sayılarda Gümüşhane Ekspres gazetesi olarak ısrarla gündeme getirdiğimiz ve yetkilileri ilgilenmeye davet ettiğimiz haberlerimiz sonuç verdi.

Pazar günü (Dün) gazetemizi ziyaret eden Ak Parti Kelkit ilçe başkanı Sadi Tüysüz gündemden düşmeyen sadak barajı sulama kanalları sorununun çözüme kavuştuğunu Kelkit havzasındaki suya ihtiyaç duyulan ve kanalların geçtiği tüm bölgeye suyun verildiği müjdesini verdi.

Başkan Tüysüz açıklamalarının devamında ; “Sadak Barajının sulama kanalları 9 yıldır bitirilememiş olması bölge çiftçisini mağdur etmiştir. Vekillerimiz ve bizimde bizzat bu konu üzerinde durarak kanallara su verilmesini sağladık. Kanalların yapımını üstlenen yetkili firma sahibi Hasan Hüseyin Öztürk, bizzat Kelkit’e gelerek sadak barajı sulama kanallarının  aksaklıklarının giderilmesi için tüm sorunları ortadan kaldırarak kanala su verilmesini gerçekleştirmiştir.

 Burada firma sahibine , siyasilerimize ve gazeteniz Gümüşhane Eksprese hakikaten teşekkür ediyoruz, gazeteniz çok yapıcı ve olumlu eleştirilerde bulunarak bizleri konuya daha duyarlı olmaya davet etmiştir.Ayrıca bir teşekkürde sabır gösteren çiftçi kardeşlerimize etmek istiyorum, çünkü sabırla kanalların yapılmasını beklediler.

 

Dolayısıyla bundan böyle sulama kanallarımız  aktif hale gelmiş ve yörenin iklimini değiştirerek  tarıma dayalı ekonomiye önemli katkı sağlayacaktır.Böylece göç duracak, hatta tersine dönecek. Asgari ücretle başka illerde aş ve iş arayan vatandaşlarımız, sulu tarımla arazilerinden daha bol kazanç elde edebilecektir." dedi.