Söz Verdi Ama Hala Bir Adım Atılmadı

Gümüşhane’nin uzun zamandır iletişim sorunu yaşayan bazı köylerinde bundan yaklaşık bir ay önce bölgelere getirilen vericilerin kurulması ile ilgili konuda henüz adım atılmadı.

Gümüşhane’de uzun zamandır, Türkçell, Türk Telekom ve Vodafone hatları bazı bölgelerde çekmiyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Gümüşhane’nin bu sorun yaşanan bölgelerinde başta verici, aktarıcı olmak üzere baz istasyonlarını kurmaya başlayacağını duyurmuştu. Bakanlık tarafından açıklanan listede Gümüşhane Merkez, Kürtün, Torul ve Kelkit ilçelerinde ki 14 farklı noktaya verici yerleştirileceği belirtilirken, bu bölgelerde yaşayan vatandaşlara verilen sözün üzerinden bir ay geçmesine rağmen çalışmalara henüz başlanılmadı.
“Bakan Uraloğlu Söz Verdi”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'ın Gümüşhane ve  Bayburt teşekkür ziyaretine eşlik eden Ulaştırma ve altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu Gümüşhane'de yaptığı konuşma da Gümüşhanelilerin taleplerini dinleyerek çözümleri için elinden geleceğini yapacağına dair söz vererek,
“Gümüşhane'nin ihtiyaçları noktasında bazı yerlerde internet noktasında biraz sıkıntımız var. Biliyoruz onları bazı yerlerde cep telefonu noktasında talepleri, ihtiyaçlar var. Biliyoruz onların hepsini planladık. Bir kısmını yaptık. Bir kısmını da bu sene ya da önümüzdeki sene içerisinde çözeceğiz. Yani iletişim noktasında da inşallah Gümüşhane'de bir şey bırakmamış olacağız. Allah'ın izniyle biz gereğini gereğinin hepsini yapacağız. İhtiyaç noktasında olanları dediğimiz gibi genel anlamda ben ve bütün bakanlarımız biliyor. Konuşmalar buradaki talepleriniz, valimizden, belediye başkanımızdan gelen talepleri biz alıyoruz. Onları da belirli bir program dâhilinde inşallah hep beraberce çözmüş olacağız" ifadelerini kullanmıştı.
Ulaştırma ve altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun yaptığı bu açıklamalarının ardından bir ay önce yapımına başlanılacağı duyurulan bu 14 vericinin bulunacağı Merkez; Yenice, Aktutan, Tandırlık, Dölek, Kürtün; Beytarla ve Kelkit; Deliler, Eymür ve Torul Bahçelik, Alınyayla, Atalar, Büyükçit, Yücebelen köylerinde yaşayan vatandaşlar sorunun çözümü noktasında hala bir adım atılmamasından şikâyetçi olduklarını dile getiriyor.