“Terörist Başını MHP Genel Merkezine Çağırsınlar”

İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Sebahattin Saraç Dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin grup toplantısında konuştuğu konuyla ilgili Gümüşkoza’ya açıklamalarda bulundu.
İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Sebahattin Saraç MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Terör Örgütü PKK Elebaşı Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması yönündeki açıklamalarına sert tepki gösterdi.
Terör örgütü elebaşı önce MHP genel başkanlığına gitsin diyen Saraç, “Dün Devlet Bahçelinin grup toplantısında yaptığı konuşmada bebek katilinin tecridinin kaldırılması ve mecliste konuşma yapması ve terör örgütüne silah bırakmaya davet etmesi çağrısında bulundu. Biz bunu en üst seviyede kınıyoruz. Eğer öyle bir davet yapacaksa terörist başını MHP genel merkezine çağırsın orda önce üç hilal rozeti taksın ondan sonra gitsin kendi grubunda konuştursun. Bu çok vahim bir durum aynı zamanda izahata muhtaç; tabi buraya gelene kadar son iki haftadır Türkiye’de çok hızlı bir şekilde terör örgütüyle beraber masaya oturma noktasında çok hızlı bir süreç yaşıyoruz, bu aynı zamanda anayasa değişikliğiyle de ilişkili bir olay. Meclis Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’un anayasanın dördüncü maddesiyle ilgili açıklamaları ardından İstanbul barosu başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu konuşması akabinde Devlet Bahçeli’nin terörist başını meclise davet etmesi bunlar bizi İYİ Parti olarak hiç bir şekilde kabul edilebilirliğini düşünmüyoruz ve çok talihsiz açıklamalar olarak görüyoruz. Bu Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin üniter yapısına saplanmış bir hançerdir buna müsaade etmeyeceğiz” dedi.
Saraç, “Devlet Bahçeli Türk Milliyetçilerini Satmıştır”
Saraç, Devlet Bahçeli baştan beri bu işin içindedir diyerek “Bu durum Cumhurbaşkanından bağımsız veyahut kendi başına söylemiş bu çok önemli değil. Devlet Bahçeli’nin bunu söyleme kapasitesi var. Devlet Bahçeli birinden icazet alarak bu tür konuşmaları yapmaz; Devlet Bahçeli baştan beri bu işin içindedir. Türk milliyetçilerini satmıştır ve gelinen süreçte 17 yıl önce Erzurum’da attığı urganı bugün Genel Başkanımız Müsavat Dervişoğlu grup toplantısında kendisine geri fırlatmıştır. Yani Bahçeli Apo’nun idamını ve Türkiye de idamın kaldırılmasıyla başlayan bir süreci başlatmıştır. Bahçelinin bu ilk gafı ilk hatası değildir. Türk milletine ve Türk Milliyetçilerine Devlet Bahçeli MHP Genel Başkanı olduğundan beri devam eden bir süreçtir. Devlet Bahçeli baştan beri bu işin içindedir” diye vurguladı.
“Devlet Bahçelinin Açıklamaları Üniter Yapıyı Bozma Çabalarıdır”
Ülkenin üniter yapısıyla ilgili yapılan hesapların son hamlesidir Saraç,  “Devlet Bahçeli şunu görmüyor mu? Türkiye’nin güneyinde PYD adında 140 bin kişilik düzenli ordu kurmuş. Binlerce tır silah götürülmüş. Devlet kurdu orada Kürtler; siz hala neyin hesabını kuruyorsunuz. Yani bunu görmezlikten gelmek, mayınları temizlemek, mültecileri Türkiye’ye taşımak ülkenin üniter yapısıyla ilgili yapılan hesapların son hamlesidir. Üniter yapısını bozma, parçalamakla ilgili son hamlesidir bu Devlet Bahçelinin açıklamaları. Ne yazık ki benim en çok üzüldüğüm yer bunu bir Türk Milliyetçisinin ağzıyla bunu konuşturtmaları; Türk Milliyetçileri olarak çok üzüldük. Ve üst perdeden kınadığımız gibi İYİ Parti olarak bunların hiçbir tanesine müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.
“Devlet Terör Örgütüyle Mücadele Eder, Aman Dilemez”
Saraç, “Devlet, terörle savaşmaz, mücadele eder. Devlet terör örgütünden ya da terörist başından aman dilemez. Devlet terörle mücadele eder ve bunu tek taraflı ilan eder. Devlet eğer terörist başından ya da terör örgütünden aman dileme noktasına gelmişse devlette ciddi bir zafiyet vardır. Devlet terör örgütüyle mücadele eder terör örgütünden aman dilemez. AKP, MHP, CHP Ve DEM beraber iş birliği içindeler. Türkiye Cumhuriyetin bölünmez bütünlüğüne ve üniter yapısına karşı ortak propaganda ve ortak eylem yürütme noktasındalar. Bunun içinde CHP de var. Dün Özgür Özel’in grup toplantısında el yükselterek Kürtlere devlet vadediyorum cümlesini de ayrıca kınıyoruz.  O da talihsiz bir açıklamadır. Türk Milliyetçileri bunun önünde set gibi duracaktır ve buna müsaade etmeyecektir. Bu sadece İYİ Partinin bakış açısı değildir. Bu Türkiye yaşayan vatanperverlerin tamamının sorunudur ve tamamının üzüldüğü, karşı çıktığı bir olaydır” diye kaydetti.
“Bu Cesareti Veren İktidardır” 
Artık bu olay Erdoğan’ın başkan seçilmesi noktasından uzaklaşmıştır Saraç, “Bu olay siyaseten Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın yeniden seçilmesi olayı olsa da artık bu olay Erdoğan’ın başkan seçilmesi noktasından uzaklaşmıştır. Türkiye de açlık sefalet bunları zaten herkes yaşıyor. Türkiye nüfusunun yüzde sekseni açlık sınırının altında bir ücretle yaşıyor. Bunlar çok ayrı şeyler. Ülkeye buna razı eden iktidar. Bugünde ülkeyi bölme ve parçalama noktasında adımları atma cesareti veren iktidardır. Bu cesaretlerine biz müsaade etmeyeceğiz. Buna nasıl cesaret ettiklerini de bilmiyoruz ama bunları ülkeyi yönetenler ve cumhuriyetin verdiği haklarla gelip o koltuklarda oturanların ağzından nasıl bu cümlelerin çıktığını hayretle izliyoruz” diye aktardı.
 Kürt sorunu diye bir sorun yoktur Saraç, “Ben büyük resimle bakıyorum. Kürt sorunu diye bir sorun yok. Sorun kendiliğinden oluşturulmuş bir olaydır. Kürtler bu ülkenin ana unsurudur ve Türklerle aynı hakka sahiptir. Türkiye Cumhuriyetinde Türkler hangi hakka sahipse Kürtlerde o hakka sahiptir. Onlarda bakan oluyorlar onlar da Cumhurbaşkanı oluyorlar, onlar da vali oluyorlar. Türkiye de askerlik yapıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti eşit yurttaşlık üzerine kurulmuş bir devlettir” diye belirtti.