Ticari Alanlar Boş Esnaf Mağdur; Bol Bol Spor Yaparsınız

Geçtiğimiz günlerde Gümüş Otelde gerçekleştirilen AK Partinin ‘Şehir Buluşmaları’ programı, Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanı avukat Akın Demir tarafından sert bir şekilde eleştirildi.
Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanı Demir, siyasi parti yöneticilerinin Gümüş Otelin açılması ve AK Partinin şehir buluşmaları çerçevesinde yaptığı programa yönelik eleştirisinde siyasilerin toplumsal gerçeklikten uzak bir politika yürüttüğü değerlendirmesinde bulundu.
Siyasi İkbal İçin Değil Şehir İçin
Şehir adına konuşulan hiçbir şey yok lakin siyasi ikbal adına her şey konuşuldu Demir, “ Geçtiğimiz hafta AK Parti’den iki önemli isim şehrimize geldiler. AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Sayın Yusuf Ziya Yılmaz ve Mustafa Şen partililer ile ilimizde yapmış oldukları programlarda sadece siyasi ikbal adına açıklama ile yetinmişler şehrimizin sorunları ve geleceği adına hiçbir açıklama yapmadan ziyaretlerini tamamlamışlar” şeklinde konuştu.
Demir, “Bu durum vatandaşımızı oldukça üzmüştür. Zira kronikleşen sorularımız yanına bir de işsizlik gibi derinleşen sorunun çözümü yönünde hiçbir açıklama da bulunmamışlardır. Şehrimizde faal olan maden işletmelerinin birbiri ardına kapanması ile işsizlik ve bunula birlikte göç kendini iyice hissettirmiştir” diye ifade etti
 “Maalesef Şehrimiz Bir Caddeye Sıkıştırıldı”
Demir, “Bir yıl öncesine kadar kiralık konut bulunmazken bugün gelinen aşmada hemen hemen her yerde kiralık ilanlarına rastlıyoruz. Maalesef şehrimiz bir caddeye sıkıştırıldığı için burada ki yoğunluğun şehrin genelinde olduğu yanılgısına kapılıyoruz” diye vurguladı.
 “Ticari Alanlar Boş Esnaf Mağdur”
Demir,” Günün en yoğun zamanlarında bile Cumhuriyet Caddesi- Kıbrıs Caddesi- Zafer Meydanı – Fuadiye Caddesi gibi ticari alanların boş ve esnafın çok mağdur bir durumda olduğuna şahit oluyoruz.
Birileri zannediyor ki efendim şuraya cafe açıldı, şuraya cafe açılacak şehir canlanacak. Bu düşünce Nasrettin Hoca’nın diken dikip borçlarını ödeme düşüncesinden öteye bir şey değildir” diye kaydetti.
 “Günü Kurtarma Derdindeler”
Reel ekonomiye dönük, üretime dönük yatırımlar olmadığı müddetçe günü kurtarma hesapları ötesine gidemeyiz, Demir “Tanıyı koyamayan teşhisi yapamaz. Bu bağlamda bu şehrin hekimleri sadedinde olan ticaret odalarının- esnaf odalarının ve siyasilerin bir araya gelip ne yapabiliriz konuşmaları gerekir” şeklinde konuştu.
 “Bol Bol Spor Yaparsınız”
Dağları bayırları gezmenin bu şehre bu şehrin insanına hiçbir faydası yok diyen Demir” Sadece bol bol spor yaparsınız. Bugün hiç duydunuz mu? Sayın vekillerimiz belediye başkanlarımız siyasi parti- sivil toplum ve esnaf ve ticaret odaları ile bir araya gelip think tank faaliyetleri yapıldığı müddetçe daha çok şey kaybetmeye devam ederiz” diye açıkladı.