Ücretsiz Çorba Dağıtımına Esnaf İsyan Etti

 "Anahtarları Alıp Kapınıza Geliriz" Gümüşhane'de SKM'lerde ücretsiz çorba dağıtımına esnaftan tepki gelince çözümü Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen buldu.

 

 Belediye Başkanı Ercan Çimen geçtiğimiz günlerde,  AK Parti tarafından Hasanbey Mahallesi Cumhuriyet Caddesinde (Eski Beylerbeyi Çorbacısı İşyerinde) açılan seçim bürosunun açılışını yapmıştı. SKM’de vatandaşlara ücretsiz çay ve çorba dağıtımına tepki gösteren Gümüşhane Kahveciler, Otelciler, Lokantacılar ve İşçileri Odası Başkanı İbrahim Bektaş vatandaşa ücretsiz çorba verilmesine karşı olduklarını, “SKM’lerde verilen çorbaya karşıyız, lokantacı esnafımızın anahtarlarını alıp kapınıza geliriz” ifadeleriyle belirtti. Bektaş’ın tepkisinin ardından Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen Bektaş’ı arayarak SKM’de verilen çorbanın her gün farklı bir lokantadan alınarak esnafın bu durumdan kötü etkilenmesinin önüne geçilebileceğini söyledi.

Konuyla ilgili  açıklama yapan Gümüşhane Kahveciler, Otelciler, Lokantacılar ve İşçileri Odası Başkanı İbrahim Bektaş, “ SKM’de ücretsiz çorba dağıtılması Gümüşhane’de lokanta işleten diğer esnafımızı ekonomik olarak kötü etkileyecekti. Bu yüzden Belediye Başkanımız Ercan Çimen’le görüştük. Ercan Başkan çorbanın her gün başka lokantadan alınarak SKM’de dağıtalım deyince kabul ettik. Ramazana da kısa bir süre kaldığı için Siyasi partilerin seçim bürolarında bu tarz uygulamalar yapması esnafımızı gerçekten zora sokar. Bu yüzden Gümüşhane esnafı olarak siyasi partilerden, bu tarz uygulamalarda esnafımızı da düşünmesini istiyoruz” dedi.