Ülkü Ocaklarından esnafa siftah zarfı

Kelkit Ülkü Ocakları İlçe Başkanlığı sabah namazının ardından içerisinde Ahilik Duası ve siftah parası olan zarfları dükkanlara bıraktı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Mehmet Batuhan Yıldırım,  “Siftah bizden bereketi Hak’tan. Ahilik haftası münasebetiyle ilçemizde faaliyet gösteren tüm esnafımıza Ahi duası ve siftah zarfı bıraktık. İşleri bereketli Allah yardımcıları olsun” dedi.

Başkan Yıldırım, açıklamasının devamında “Doğru ve dürüst ticaretin, üretmenin ve paylaşmanın adı, aynası olan ahilik, yüzyıllardır esnaf ve sanatkârımızda vücut bulmuştur. Hem ticari hem de toplumsal rolü büyük olan esnaf ve sanatkârımızın birlik ve beraberliğinin hiç bozulmamasını diliyor, Ahilik Haftası’nı gönülden kutluyorum. 
 13. Yüzyıldan beri süregelen, meslek ahlakı bilinciyle toplumun ve ekonominin omurgası olan ahilik kültürü daha yüzyıllarca birlik ve beraberliği bozulmadan devam edecektir. Ekonomimizin can damarı, kardeşliğin ve cömertliğin aynası olan esnaf ve sanatkarımızın Ahilik Hafta’sını kutluyor, bereketli ve hayırlı kazançlar diliyorum” diye konuştu.