GİAD, Gümüşhane Hayvancılığına Yönelik Çalışma Başlattı
GİAD, Gümüşhane Hayvancılığına Yönelik Çalışma Başlattı
Gümüşhaneli İş Adamları Derneği (GİAD) tarafından; Gümüşhane ve ilçelerinde, kalkınmada öncelikli bölge avantajları değerlendirerek, pilot uygulamalar metoduyla hayvancılık yapılması noktasında girişim başlatıldı.
Gümüşhaneli İş Adamları Derneği (GİAD) tarafından; Gümüşhane ve ilçelerinde, kalkınmada öncelikli bölge avantajları değerlendirerek, pilot uygulamalar metoduyla hayvancılık yapılması noktasında girişim başlatıldı.
Gümüşhaneli İş Adamları Derneği(GİAD) tarafından; Gümüşhane ve ilçelerinde, kalkınmada öncelikli bölge avantajları değerlendirerek, pilot uygulamalar metoduyla hayvancılık yapılması noktasında girişim başlatıldı.
Projenin dernek bünyesinde oluşturulan çalışma grubu öncülüğünde sürdürüleceği öğrenilirken çalışmalar kapsamında GİAD Başkanı Erdal Kurt ve beraberindekiler, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Profesörü Zafer Ulutaş ile görüştü.
Gerçekleştirilen görüşme ve hazırlanan proje hakkında açıklamalarda bulunan GİAD Başkanı Erdal Kurt, Prof. Dr. Zafer Ulutaş’ın bilgi ve birikimi ile paylaştığını hayata gerçekleştirmek için yapılan çalışmalara ışık tuttuğunu söyledi.
Pilot Uygulama Metodu Üzerinden Hareket Edilecek
Hayvan yetiştirme alanındaki verimliliğe etki eden faktörler konusunda son derece faydalı bir görüme yaptıklarına işaret eden Başkan Erdal Kurt, “Prof. Dr. Zafer Ulutaş hocamız bize yaptığı bilgilendirmede Araştırma Alanlarında Tarım ve Çevre Bilimleri ve Ziraat Mühendisliği ile Zootekni bilimleri pratiklerine de detaylı bir şekilde yer verdi. Görüşme ve çalışmalarımızın ana eksenini teşkil eden; Gümüşhane ve ilçelerinde, kalkınmada öncelikli bölge avantajlarını da değerlendirerek, pilot uygulamalar metoduyla hayvancılık konusunu değerlendirdik” dedi.
Model; Bafra Irkı Koyun
Yapılan çalışmanın Bafra ırkı koyunlar üzerinde yoğunlaştığını aktaran Başkan Kurt, “Bafra ırkı koyun; Yüzde 75 Sakız ırkı ile yüzde 25 Karayaka ırkının melezinden elde edilen yerli ve milli bir ırk. Bu koyunlar, çoklu doğum yapma özelliğine sahip olmalarının yanı sıra et kalitesi ve süt veriminin yüksekliği dolayısıyla üreticiler tarafından tercih edilmektedir. Söz konusu çalışmalarımızın eksenini de bu faydalar oluşturdu” diye konuştu.
Çalışma Grubu Oluşturuldu
Başkan Kurt projenin GİAD Bünyesinde oluşturulan çalışma grubu eliyle sürdürüldüğünü dile getirerek, “Çalışma grubumuzda konuyla ilgili mühendis, bürokrat ve teknokratlar yer alıyor. Prof. Dr. Zafer Ulutaş hocamızda bu milli projeye bizzat destek vereceğini ifade etti. Kıymetli hocamıza tüm hemşerilerimiz adına minnettarlığımızı ifade ediyoruz. Allah'ın izniyle yapacağımız tüm faaliyetlerin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.