Bu Habere Fırıncılar Çok Kızacak
Bu Habere Fırıncılar Çok Kızacak
Kelkit’te 320 gr olarak 15 TL'ye satılan ekmek 340 gr çıkartılarak 20 TL'ye satılmaya başlandı yaklaşık olarak %25,5 oranında zam yapıldı.
Kelkit’te 320 gr olarak 15 TL'ye satılan ekmek sessiz ve sakin bir şekilde 340 gr çıkartılarak 20 TL'ye satılmaya başlandı yaklaşık olarak %25,5 oranında zam yapıldı. Ne gariptir ki, kendini “Kelkit’in habercisi” olarak tanıtanlar, toplumun en temel ihtiyaçlarından biri olan ekmeğe yapılan bu ciddi zammı gündemlerine taşımaktan ısrarla kaçınıyorlar.
Oysa ki ekmek, her vatandaşın sofrasında yer alan, yaşamın vazgeçilmez bir parçasıdır. Bu denli önemli bir konuda, fırıncıların daha fazla kar elde etme saikleriyle hareket ettikleri düşünülen bu zamlar, gündeme bomba gibi düşmeliydi. Parası olan var, olmayan var; işi olan var, olmayan var. Gücü yeten kadar yetmeyen de bu toplumun bir parçası. Ne yazık ki bu durumu dikkate alması gereken sivil toplum kuruluşlarından da ciddi bir ses yükselmiyor , yükselemiyor.
Elbette bu noktada çaya da zam yapıldı buna ne diyeceksininiz denebilir. Evet, çayın zaten kaçmış olan tadı şimdi hepten gitti. Ancak çayla ekmeği aynı kefeye koymak, çay ocaklarını işletenlere haksızlık olur. Çünkü çay içmek bir keyif meselesiyken, ekmek tüketmek yaşamın ta kendisidir. Ekmek, bir lüks değil; bir zorunluluktur.
Artık “Ben yaptım, oldu” anlayışından vazgeçilmesi gerekiyor. Yapılan bu anlamsız zammın geri çekilmesi için gerekli adımların ivedilikle atılması şart. Eğer bu mümkün değilse, büyükşehirlerde uygulamaya konan halk ekmek sisteminin benzeri bir modelin Kelkit’te de hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bu adımı, Kelkit Belediyesi, Kelkit Kaymakamlığı ya da ilgili başka bir kurum atmalıdır.
Ekmek gibi temel bir gıdaya erişim, kimsenin insafına bırakılmamalı. Çünkü bu mesele, sadece ekonomik değil; aynı zamanda sosyal adalet meselesidir.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.