BBP Gümüşhane Milletvekili Adayından Gazetemize Ziyaret
BBP Gümüşhane Milletvekili Adayından Gazetemize Ziyaret
Büyük Birlik Partisi Gümüşhane milletvekili adayı Kemal Üçüncü 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 28.Dönem milletvekilliği seçim kampanyası kapsamında gazetemiz Gümüşhane ekspresi ziyaret etti.
Büyük Birlik Partisi Gümüşhane milletvekili adayı Kemal Üçüncü 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 28.Dönem milletvekilliği seçim kampanyası kapsamında gazetemiz Gümüşhane ekspresi ziyaret etti.
BBP Gümüşhane milletvekil adayı Kemal Üçüncü beraberinde Gümüşhane il başkanı Rıdvan Taşkın Kelkit İlçe başkanı Mustafa Gürbüz, ilçe başkanları ve parti mensupları ile gazetemiz imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni Nihat Zeyrek’e çalışmaları ve bölgemizin sıkıntıları hakkında bilgi verdiler.
Kemal Üçüncü ; ”Ben aslen Torul’luyum, işim icabı Ankara’da ulaştırma bakanlığı alt yapı ve vaymeks evrensel baz istasyonları projelerinde danışman olarak çalışmaktayım aynı zamanda İstanbul’da küçük bir firmam var toptan ve perakende gıda üzeri çalışmaktayım. Buralı olmam hasebiyle genel başkanımız sayın Mustafa Destici bize bu görevi verdi.Biz artık 30 yıllık bir partiyiz ilk defa bir baraj sıkıntısı olmadan seçime gideceğiz.Bizlerde artık mecliste olmamız lazım.Bu memleketin sorunlarını toplayın ve getirin onları dillendirelim biz büyük birlik partisi olarak yıllardır mecliste yokuz ama memleketin sorunlarını mecliste olmamıza rağmen bir çok problemi çözdük , çözülmesine öncü olduk.EYT , 2B arazileri ,staj mağdurları, 16 milyon orta yaşlı kardeşimiz emeklilikte adalet bekliyor 10.08.1999’dan sonra sigortalı girmiş insanla 9.kuzunda işe girmiş insanla 18 yıl fark var.Bir günle, bir ayla,bir yılla 18 yıl insanlar bir tarafta adalet getirelim diye 16 milyon yeni mağdur oluşturuldu.
Memleketimizde bu insanları da kademeli emekliliğe getirmemiz lazım.Bunun için ben bizzat kendim federasyon kurduk,dernekler kurduk bunu anlatıyoruz.Seçimden önce aslına bakarsanız bunu çözmemiz lazım.İnsanlar 1 günle 18 yıl cezalandırılamaz. Bu memlekette emeklilerimizin sıkıntıları var. 2000 yılında emekli bir insan 1,5 asgari ücret alıyordu, asgari ücretin altında. Şimdi bir takım düzenlemeler getirildi, inşallah genel başkanımız bunun açıklamasını da yaptı.İkinci dönem minimum 10 bin lira artı refah payı getirilecek, bağ-kurluların ciddi sorunları var. Bağkurlu vatandaşlarımız 9 bin- 9 bin 500 gün bağkur yatırdı.Düzeltme öncesi 5700 lira maaş alıyor. 5300 günle EYT’den sigortalı 7-8-10 bin maaş alıyor. Burada bir dengesizlik var. Bu memleketin en büyük sorunu tarım ve hayvancılık, hiçbir ülke tarım ve hayvancılığı düzeltmeden sanayi olarak gelişemez.Biz kendi memleketimizin sorunlarını konuşmalıyız.
Özellikle bu bölge tarım ve hayvancılıkla geçiniyor.2010 yılından beri süt üreticilerinin bir mağduriyeti var.TÜİK verilerine de bakarsak her yıl süt üretimiz yüzde 7,5-8 oranında azalıyor. Bu ne demek süt üretimi gün geçtikçe azalıyor.
Ama et üretimi paralelinde artıyor.Bakarsanız bu nerden geliyor sağımlık hayvanlar kesiliyor.Günün sonunda etin fiyatı 300 lira oluyor.Ne yapmak lazım 1 kg süt, minumumda 1,5 kg yem alabilmesi lazım, şu anda alabiliyor mu? Alamıyor. Süt fiyatı eşittir yem fiyatı.Peki her vatandaşımız ineğin memesinden 1 kg süt sağdığı zaman 3,5 tl zarar ediyor, buna ne kadar daha dayanabilir bu insanlar.
Ne yaptılar anlattılar dile getirdiler,öyle oldu böyle oldu, bunlar düzelmedi insanlar sağlıklı damızlık hayvanlarını kestirdi günün sonunda bu hale geldik.1 kilo et, 3 kilo tavuk etine eşit olması gerek.Tavuk üreticileri de mağdur.Hükümet olarak bizim desteklediğimiz cumhur ittifakımız,cumhur başkanımız bu memlekette 20 yıldır çok ciddi alt yapı sorunlarını dile getirdi ,yaptı yapmaya da devam ediyor.İyi yapılan şeyleri alkışlamamız lazım ama eksik olduğumuz tarım-hayvancılık ve eğitimin dile getirip düzeltmemiz lazım.
Özellikle taşımalı eğitim bu memlekete istemeyerek çok büyük darbe vurdu.2000’li yıllarda %17 olan köylü nüfus, okulların kapanması nedeniyle büyük şehirlere kentlere göç etti.Sonucunda köyde üretim yapanlar şehre gitti kapıcı oldu asgari ücretle çalışıyor, köyle boşaldı üretim azaldı.
Kendimize yetebilir toplumdan artık ithal eden bir toplum haline dönüştük.Bu gidişat daha kötüye doğru gidebilir.Onun için hayvancılık ve eğitimi düzeltmemiz lazım.Ben dünyanın bir çok ülkesinde yaşadım çalıştım ve gördüm biliyorum.Savaş halinde olan Ukrayna’da bile 17 nufuslu bir köyde eğitim halen devam ediyor. Devlet gerekirse 1 öğretmen 2 öğretmen veriyor.Biz memleketimizin sorunlarını dertlerini anlatmazsak, bunları merkezi hükümete doğru bir şekilde lanse etmezsek bu memleketin sorunlarını çözülmez.Onun için biz Gümüşhane’nin vekilleri seçilen seçilmeyen tüm vekilleri bu memleketin sorunlarını bunu da koordine edecek ben değilim, kim seçilirse bu aday adaylarını siyasi partileri, millet ittifakı ile olmayabilir ama en azından millet ittifakı seçilirse , millet ittifakı vekilleriyle , cumhur ittifakı seçilirse diğerlerini de kapsaması lazım.Hadi kapsamadığını varsayalım, aylık yada yıllık bir araya gelip toplantılar yapıp meclise taşımamız lazım.Acilen de çözüm bekleyen sıkıntılı çok acil ihtiyaçlarımız var.Gümüşhane’de Kelkit’te bayanlara yönelik bir sosyal tesis falan araştırdım bulamadım.Gerçek büyük anlamda sosyal tesisler yok bu memlekette.Gençlerimiz işsiz.Gümüşhane’de bizim çağrı merkezimiz vardı kapandı.Çağrı merkezlerinin İzmir’de,İstanbul’da , Gebze’de olmasına ne gerek yok.Gençlerimiz eğitimli üniversite mezunu diksiyonları düzgün, böyle yerinde istihdam ederek bunları çözmemiz lazım.Böyle çağrı merkezleri Erzincan-Kars-Gümüşhane gibi bölgelerimizde açmak lazım.Şu anda ülke genelinde farklı sektörlerde hizmet eden 600 bine yakın çağrı merkezi çalışanı var.Bunların bu küçük şehirlere yerinde istihdam edilip dağıtılması lazım.” Dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.