KELKİT ÇİFTÇİSİ İŞ BAŞINDA, ANCAK!!
KELKİT ÇİFTÇİSİ İŞ BAŞINDA, ANCAK!!
Kelkit çiftçisi Bahar ayının gelmesi ile birlikte, Tarlalarda gerekli hazırlıkları yaparak tohumlarını toprak ana ile buluşturmaya başladı.
Kelkit çiftçisi Bahar ayının gelmesi ile birlikte, Tarlalarda gerekli hazırlıkları yaparak tohumlarını toprak ana ile buluşturmaya başladı.
Bölgenin en büyük geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık ile uğraşan Kelkitli vatandaşlar yağmur yağışlarından fırsat buldukça, gecelerini gündüzlerine katarak dur durak demeden çalışmalarına devam ediyorlar.
Kelkitli Genç çiftçilerden Gökhan Durmuş ile yapmış olduğumuz röportajda Durmuş; ‘’Kelkitli çiftçiler olarak bu günlerde özellikle Şeker pancarı, mısır ve patates ekimi işleri ile uğraşmaktayız. Yağmur yağışlarının olmaması halinde bir hafta içerisinde tohum ekim işlerini bitirmeyi planlıyoruz. Biz Kelkitli çiftçiler olarak azim ve gayretle rızkımızın peşinde koşuyoruz, üzerimize vazife olan işleri zamanında yapıyoruz. Ancak iş sadece tohumları toprakla buluşturmakla bitmiyor. Herkes görevini zamanında yapacak ki bu çiftçide tek geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılıktan maddi bir gelir elde edebilsin. Örnek verecek olursak Kelkit İlçemizin verimli topraklarında rekoltesi çok yüksek Şeker pancarı yetişmektedir, Fakat binlerde dönüm arazisi olan bu bölgeye verilen şeker pancarı kotası sadece 10 bin ton’dur. Yanı başımızda bulunan ve Kelkit in üç’te biri büyüklüğünde olan Demirözü İlçesinin Şeker pancarı kotası ise 40 bin ton’dur. Bu durum açık açık gösteriyor ki Kelkitli çiftçinin sahibi yoktur. Sorunlar sadece bununla da bitmiyor; yazılar mevkiinde yıllardır kanal ve su problemi yaşanıyor. Sözde bu yıl sadak barajı sulama boruları yapım işi bitirilip çiftçilere rahat bir nefes aldırılacaktı. Hani nerede? İhaleyi alan şirketin yetkilileri bunun bu yıl imkansız olduğunu söylüyor. Sebebi ise İhaleyi A firması alıyor, B firmasına veriyor sonrada o firma çalışanları maaşlarını alamayınca işler arap saçına dönüyor ve olan yine bizlere oluyor. Buradan yetkililere sesleniyoruz; Bu çiftçiyi mağdur etmeyin, bizler ahırda, tarlada, yağmurun, çamurun içinde nasıl çalışıyorsak; sizlerde bir zahmet o oturduğunuz masaların ve takmış olduğunuz kravatların hakkını verin. ‘’ifadelerini kullandı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.